Mainos

Historiallinen Cutty Sark -alus vaurioitui tulipalossa Lontoossa

Laiva teki useita teenhakumatkoja Britanniasta Kiinaan. Ensimmäisen matkansa Cutty Sark seilasi vuonna 1870.

Lontoon tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluva Cutty Sark -laiva on vaurioitunut vakavasti tulipalossa. Suosittu museoalus syttyi palamaan telakalla Greenwichissä Lontoon kaakkoisosassa. Aluksella tehtiin juuri mittavia korjaustöitä ja se oli määrä avata yleisölle jälleen vuonna 2009.

Varhain aamulla syttynyt tulipalo saatiin sammutettua hieman yli tunnissa. Lontoon poliisi kertoi tutkivansa tuhopolton mahdollisuutta. Poliisi käy lävitse muun muassa alueen valvontakameroiden tallentamaa kuvaa.

Skotlannissa vuonna 1869 valmistunut Cutty Sark rakennettiin kuljettamaan teetä Kiinasta Britanniaan. Puusta ja teräksestä rakennettu purjealus oli aikanaan ennätyksellisen nopea. Kiinalaisen teen ohella teräsrakenteinen Cutty Sark kuljetti myös villaa Australiasta Britanniaan, millä reitillä se teki aikanaan nopeusennätyksen.

Suetzin kanavan ja höyrylaivojen aikakauden alkamisen myötä teen kuljettaminen purjealuksissa ei ollut enää kannattavaa, ja niinpä Cutty Sark joutui pian ottamaan muutakin lastia ympäri maailman. Kuolemattoman maineensa Cutty Sark hankki vuonna 1889, kun se villalastissa ohitti höyrylaiva Britannian.

Alus on ollut kuivatelakalla Greenwichissä vuodesta 1954.

Aluksen mukana paloi myös pala historiaa

Lontoon pelastusviranomaisten mukaan alus kärsi tulipalossa vakavia vaurioita. Cutty Sark -säätiön toimitusjohtajan Richard Doughty oli järkyttynyt aluksen kohtalosta.

-Kun menetämme aluksen alkuperäiset rakenteet, menetämme laivanrakentajien käden jäljen. Menetämme historiaa, Doughty sanoi.

Cutty Sarkin omistajien mukaan onni onnettomuudessa kuitenkin oli, että tulipalo sattui aluksen ollessa korjattavana. Korjaustöiden vuoksi muun muassa mastot ja osa puurakenteista oli siirretty pois aluksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.