Mainos

Historiallinen bussilinja avattiin Kashmirissa

Vuosikymmeniä suljettuna olleen linjan avaaminen on osa Intian ja Pakistanin pyrkimystä liennyttää maiden keskinäistä jännitystä. Bussilinja joutui heti hyökkäyksen kohteeksi.

Intian ja Pakistanin välille Kashmirin alueelle on avattu historiallinen bussilinja. Ensimmäinen bussi kahtia jaetun Kashmirin Intian puoleisesta osasta Srinagarista lähti matkaan kohti Muzaffarabadia Pakistanissa, silminnäkijät kertoivat.

Hieman myöhemmin Muzaffarabadista lähti bussi vastakkaiseen suuntaan. Matka on ensimmäinen liki 60 vuoteen. Srinagarissa bussin lähetti matkaan Intian pääministeri Manmohan Singh.

Bussilinja joutui heti hyökkäyksen kohteeksi. Kukaan ei kuitenkaan haavoittunut, kun bussia tulitettiin pian sen lähdön jälkeen. Isku tehtiin Singporan kaupungissa noin 17 kilometrin päässä Srinagarista Intian puoleisessa Kashmirissa. Intian turvallisuusjoukkojen mukaan bussi pystyi jatkamaan matkaansa kohti Pakistanin Muzaffarabadia.

Myös hetkeä ennen bussin lähtöä Intian armeijan edustaja kertoi armeijan torjuneen terrori-iskuaikeen, kun sotilaat löysivät maahan haudatun räjähteen bussin reitiltä. Eilen aseelliset miehet hyökkäsivät Srinagarissa matkalaisten odotustilaan, ja ammuskelussa haavoittui useita ihmisiä.

Avattava reitti palveli vuoteen 1947 asti Kashmirin ainoana väylänä ulkomaailmaan. Reitti oli suljettuna vuosikymmeniä alueen levottomuuksien takia. Linjan avaaminen on osa Intian ja Pakistanin pyrkimyksiä liennyttää keskinäistä jännitystä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.