Mainos

Historia kiinnostaa Hollywoodia

Tieteiselokuvien "Alienin" ja "Blade Runnerin" ohjaaja Ridley Scott, on tehnyt historiallisen spektaakkelin, Antiikin Roomaan sijoittuvan "Gladiatorin".

Gladiaattori


Yhdysvalloissa elokuva on ollut todellineni kassamagneetti. Me suomalaiset voimme tutustua elokuvaan perjantaina (19.5.).

Katastrofien ja luonnonoikkujen jälkeen Hollywood on jälleen kääntänyt katseensa muinaishistorian suuntaan. Antiikin Rooman aikaan sijoittava Gladiator on ensimmäinen Ben Huria ja Spartacusta muistuttava pukuspektaakkeli liki neljään vuosikymmeneen. Alienista ja Blade Runnerista aiemmin vastannut kulttiohjaaja Ridley Scott on herättänyt henkiin muinaisen Rooman tavalla, mikä tuo toisinaan mieleen Albert Speerin suuruudenhullut visiot Hitlerin Kolmannesta Valtakunnasta.

-Rooman on täytynyt olla uskomaton kaupunki antiikin aikaan. Kaupunki oli jättiläismäinen ja monikansallinen, aikansa New York, ohjaaja maalailee. Kunnon sankaritarinassa pitää toki olla myös uskottava konnahahmo. Edesmenneen filmitähti River Phoenixin pikkuveli Joaquin Phoenix on Gladiatorin Commodus: nuori ja julma keisari. Kuluneena keväänä Oscar-ehdokkaana Michael Mannin draamasta Insider ollut Russell Crowe joutui Gladiatorin pääsankarin roolissa ennenkokemattomaan fyysiseen rääkkiin.

-Gladiator oli fyysisesti erittäin rankka. Alkuperäisen aikataulun mukaan meidän piti kuvata taistelukohtaukset viikon välein. Mutta jos tiikerit eivät tottele, niin sille ei yksinkertaisesti voi mitään, Maximusta esittävä Russell Crowe tilittää.

-Kerran jouduin kuvaamaan yhtä taistelua päivällä ja treenaamaan seuraavaa yöllä. Niinpä olinkin aika lopussa. Tiesin kyllä heti alussa mitä oli odotettavissa. Olen tehnyt jääkiekkoelokuvan nimeltä Mystery Alaska, jossa luulin jo ylittäneeni ruumillisen kurituksen huipentuman. Nähtävästi se jäi silti toiseksi Gladiatorille, näyttelijä toteaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.