Mainos

Hissiyhtiö Koneen tulos putosi

Liikevaihto kuitenkin nousi yli 3,2 miljardiin euroon.

Hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen tulos putosi viime vuonna. Tulos rahoituserien jälkeen painui 178 miljoonaan euroon edellisen vuoden 233 miljoonasta eurosta.

Liikevaihtoa Kone sen sijaan kasvatti tuntuvasti. Liikevaihto nousi yli 3,2 miljardiin euroon vajaasta 2,9 miljardista eurosta.

Koneen lastinkäsittelytoiminnot irtautuivat vuoden aikana omaksi Cargotec-yhtiökseen. Koneen vertailuluvut on laskettu ilman Cargotecin lukuja.

Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta jätti kuitenkin vähälle viime vuoden tuloslukemat, kun yhtiö esitteli viime vuoden tulostaan Espoon pääkonttorissa. Hän kiinnitti sen sijaan voimakkaasti huomiota Koneen rajusti kasvaneeseen tilauskantaan, jonka on määrä poikia yhtiölle 10 prosentin kasvun liikevaihtoon ja peräti 20 prosentin loikan liikevoittoon tänä vuonna.

Tilauskanta nousi loka-joulukuussa yli 2,3 miljardiin euroon, mikä on 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Uusia tilauksia tuli 700 miljoonan euron arvosta. Alahuhta luonnehti tasoa poikkeuksellisen korkeaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.