Mainos

Hirvivaara lisääntyy pohjoisen teillä

Liikenneturvan mukaan hirvikolarien määrä on aiempien vuosien perusteella huipussaan syys-lokakuussa.

Hirvien liikkuminen vilkastuu loppukesästä, ja syksyn pimeät tiet heikentävät autoilijoiden mahdollisuuksia välttää onnettomuuksia. Liikenneturva muistuttaa, että hirvikanta on vähentynyt muualla Suomessa paitsi Lapissa ja Kainuussa.

Oulun läänissä hirvionnettomuuksia on tapahtunut yleisillä teillä kolmen viime vuoden aikana keskimäärin 450 vuodessa. Lapin läänissä saman aikavälin keskiarvo on 140 onnettomuutta.

Hirvionnettomuuksien määrä on lisääntynyt molemmissa lääneissä merkittävästi kymmenessä vuodessa: Oulun läänissä onnettomuuksien määrä on nelinkertaistunut ja Lapissa lähes kymmenkertaistunut. Viime vuonna Suomessa ajettiin yleisillä teillä liki 4800 hirvikolaria, joissa kuoli 11 ja loukkaantui 283 ihmistä. Myös Oulun ja Lapin lääneissä on tänä ja viime vuonna tapahtunut kuolemaan johtaneita hirvionnettomuuksia.

Onnettomuuksia on pyritty ehkäisemään muun muassa raivaamalla tien reunametsää hirvivaara-alueilla. Myös poliisi tiukentaa syksyn aikana nopeusvalvonnassa puuttumiskynnystä Pohjois-Suomen pahimmilla hirvionnettomuusalueilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.