Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Hirvittävä F1-varikon tulipalo pysyy Jos Verstappenin mielessä: ”Sitten näin sen nesteen – tietysti se oli bensaa”

F1-kausi 1994 piti sisällään paljon traagisimpiakin tapahtumia, mutta Benetton-kuski Jos Verstappenille Hockenheimin varikolla tapahtunut räjähdysmäinen tulipalo on jäänyt dramaattisuudessaan yhdeksi historian hätkähdyttävimmistä hetkistä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.25,
2. harjoitukset klo 15.25
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen tuli Saksan GP:ssä rutiininomaiselle stopille, kun Benettonin tankkauksen yhteydessä polttoainetta pääsi karkaamaan pitkin auton kylkeä. Sekunneissa tuli oli irti varikolla, ja mekaanikot alkoivat hädissään sammuttaa toisiaan ja liekehtivää autoa.

Jos Verstappen muistelee tapahtunutta F1-sarjan Beyond the Grid -podcastissa.

– Tulin sisään varikolle. Ja sitten näin sen nesteen. Tietysti se oli bensaa, mutta sillä hetkellä ei tiedä, mitä odottaa, Verstappen kommentoi.

– Avasin aina visiirin, koska tarvitsin raitista ilmaa. Sitten palo sai kaiken pimenemään, et pysty hengittämään ja olet keskellä sitä. Yritin etsiä rattia, jotta pääsen pois autosta. Luulen, että tuli oli sammutettu kuudessa sekunnissa, ja minä olin seisaallani autossa, hän jatkaa.

Aukinaisen visiirin takia ainoa vamma tulipalosta aiheutui Verstappenin silmien ympärille. Polttoaine kirveli silmissä ja liekit ehtivät tehdä hänelle palovammoja pienelle alueelle kasvoihin.

Tapaus sattui juuri, kun välitankkaukset olivat tehneet paluun formula ykkösiin. Riskin sisältävä toimenpide kiellettiin jälleen säännöissä vasta vuonna 2010, mutta onnettomuus nostetaan yhä esiin joka kerta, kun tankkausten palauttamista ehdotetaan.

Vaikka kyseessä oli varikkoväelle sattunut virhe, Verstappen ei kantanut kaunaa Benettonin mekaanikoille.

– Ei ollenkaan. Ei se rehellisesti sanottuna haitannut minua ollenkaan. Ajamme kilpaa ja se on vaarallista. Se oli ok minulle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja