Mainos

Hirvikolarit lisääntyivät lähes viidenneksellä alkuvuonna

Tähän aikaan vuodesta hirvieläinkanta on suurimmillaan ennen metsästystä ja eläimet liikkuvat vilkkaasti.

Hirvikolarit lisääntyivät tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla lähes viidenneksellä viime vuoden vastaavan aikaan verrattuna. Poliisin Tiehallinnolle toimittamien onnettomuuslukujen mukaan joitakin vuosia jatkunut laskeva kehityssuunta hirvikolareissa näyttäisikin nyt pysähtyneen. Maanteillä kolaroitiin viime vuonna 1994 kertaa hirven ja 2618 kertaa peuran kanssa.

Talvilaitumille siirtyminen ja kiima-aika ovat jälleen saaneet hirvieläimet liikkeelle. Lisäksi hirvieläinkanta on nyt suurimmillaan ennen metsästystä.

Hirvet ilmestyvät teille normaalisti syys- ja lokakuussa. Tiehallinto varoittaa nyt autoilijoita hirvistä ja peuroista, jotka liikkuvat etenkin aamu- ja iltahämärissä, mikä vaikeuttaa niiden havaitsemista. Hirvet toikkaroivat maanteillä myös päivittäisen työmatkaliikenteen aikana.

Tiehallinnosta muistutetaan, että nopeuden alentaminen on tienkäyttäjän paras keino hirvikolareiden välttämiseksi, koska nopeuden vähentäminen laajentaa kuljettajan näkökenttää, ja kyky havaita tielle tuleva eläin ajoissa paranee. Henkilökuolemiin johtavat onnettomuudet ajetaan yleensä suurilla nopeuksilla. Tiehallinnon mukaan tienkäyttäjän on hyvä tiedostaa myös vaaralliset tienkohdat - varoitusmerkeillä osoitettujen tienkohtien lisäksi vaarallisia paikkoja ovat rehevät metsäalueet ja metsänreunat, riista-aitojen päät ja vesien lähialueet. Peuroja ja kauriita voi kohdata myös peltoaukeilla.

Mikäli kuitenkin joutuu hirvikolariin, paikalle on hälytettävä apua ja huolehdittava muun liikenteen varoittamisesta. Tiehallinnosta muistutetaan, että varoituskolmio tulisi asettaa riittävän kauas kolaripaikasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.