Mainos

Hirvikolarin sepittäneelle poliisille vuosi ehdollista ja viraltapano

Hirvikolarin sepittänyt haapajärvinen poliisimies on tuomittu vakuutusyhtiön huijaamisesta vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden mukaan ylikonstaapeli kirjasi onnettomuustutkintaan vääriä tietoja ja pystyi näin huijaamaan vakuutusyhtiötä. Tuomio tuli törkeästä väärennyksestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä ja petoksesta. Oikeus myös määräsi ylikonstaapelin menettämään virkansa.

Tapahtumat liittyvät toissa kesäiseen kolariin, kun poliisimiehen poika oli suistunut tieltä. Poliisi kirjasi totuuden vastaisesti poliisin tietojärjestelmään, että kyseessä oli hirvikolari. Hän kirjasi myös, että onnettomuuspaikalla olisi käynyt poliisipartio ja että riistanhoitoyhdistyksen hirvimiehet olisivat tuloksetta jäljittäneet ilmeisesti vahingoittunutta hirveä.

Oikeus piti tekoa törkeänä, koska ylikonstaapeli hyödynsi poliisin tietojärjestelmää täysin vastoin järjestelmän tarkoitusta ja vieläpä omaksi hyväkseen.

- Hän on tiennyt, että valmistamallaan asiakirjalla tulee olemaan tärkeä merkitys, kun vakuutuskorvauksen myöntämistä harkitaan, oikeus perusteli.

Hirvikolarin perusteella poliisi sai vakuutusyhtiötä korvausta 4 600 euroa. Ylikonstaapelin autoonsa ottama vakuutus ei olisi korvannut ulosajosta aiheutuneita vahinkoja. Poliisimiehen kontolle lankesi myös puolustajanpalkki, noin 850 euroa.

(16.2)

(17.2)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.