Mainos

Hirvikanta kasvoi yli odotusten Kymessä

Ylisuureksi kasvanutta hirvikantaa karsitaan tänä syksynä Kymen riistanhoitopiirin alueella nostamalla hirvilupien määrää reilulla kolmanneksella edellisestä vuodesta. Hirvilupia haettiin Kymessä 1 239 hirvelle ja niitä myönnettiin kymmenen vähemmän. Valkohäntäpeurojen pyyntilupia myönnettiin 21. Metsästettävien hirvien kanta on noin 800 päätä edellisvuotta suurempi.

-Romahtanutta hirvikantaa lähdettiin kasvattamaan vähentämällä viime vuonna pyyntilupien määrää ratkaisevasti, kuvaa tilannetta Kymen riistanhoitopiirin toiminnanjohtaja Erkki Kiukas. -Hirvikanta kasvoi kuitenkin alueella yli odotusten ja nyt lisättiin sen mukaisesti myös pyyntilupien määrää. Tähtäin on kolme hirveä tuhannelle hehtaarille.

Yksi pyyntilupa oikeuttaa kaatamaan joko aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Jos kaikki nyt Kymessä myönnetyt luvat käytetään, nousee määrä 1 695 päähän, joista vasoja on yli puolet. Viime vuonna kaatomäärä oli 1 237.

Hirven ja valkohäntäpeuran metsästyskausi alkaa syyskuun viimeisenä lauantaina. Se päättyy hirven osalta 15.12. ja valkohäntäpeuralta kuukautta myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.