Hirvi kahviseurana terassilla: ”Autoilijat ovat meinanneet ajaa ojaan”

Raippaluodossa Nordic Wildlife Care -villieläinhoitolassa on hoidettavana varsin seurankipeä hirvi.

Keväällä hoitolaan tuotu hirvi on saanut nimekseen Mervi.

-Nuoripari löysi pienen vasan keväällä metsälenkillään Seinäjoella. Vasa lähti seuraamaan pariskuntaa. He ottivat avuttoman pikku-hirven mukaansa ja toivat sen tänne hoitolaan, kertoo Markku Harju villieläinhoitolasta.

Harju kertoo MTV Uutisille, että hän ei yleensä anna hoidokeille nimiä, sillä ne on tarkoitus päästää takaisin luontoon. Vasalle annettiin kuitenkin nimi, sillä se ei selviäisi luonnossa yksin täysikasvuisenakaan. Tämä johtuu siitä, että vasalta on jäänyt emon opit saamatta esimerkiksi kulkureiteistä ja ruokapaikoista.

-Se tunnistaa hyvin nimensä. Päivisin se liikkuu vapaana alueella ja öisin se tulee hevostalliin, myhäilee Harju.

Tällä hetkellä Mervi on noin kolmen kuukauden ikäinen ja kasvaa kovaa vauhtia. Harju kertoo, että Mervi on hellyttävä ja mukava eläin.

-Mutta itsepäinen se kyllä on. Sitä on ihan mahdoton kuljettaa, jos se ei itse halua. Se menee vain sinne minne se itse haluaa.

Mervi on myös sangen nirso tapaus.

-Se ei suostu ottamaan ruokaa muilta kuin minulta. Vaimo koitti antaa sille ruokaa vaatteisiini pukeutuneena. Tällöin Mervi lähestyi innoissaan, mutta lähemmäksi tultuaan se vain tuhahti ja kääntyi pois, naurahtaa Harju.

Mervi on hyvin seurankipeä hirvi ja se seuraa hoitajaansa myös terassille kahville.

-Kyllä jotkut autoilijat ovat meinanneet ajaa ojaan, kun ovat huomanneet hirven pihassamme, toteaa Harju.

Normaalisti Mervi-hirvi pelkää koiria, mutta etenkin valkoisen maremmano-laumanvartijakoiran kanssa se tulee hyvin toimeen.

-Se johtuu siitä, että koira on osannut käyttäytyä rauhallisesti hirveä kohtaan. Se on saanut opetettua sille, että ei ole vaaraa.

Mervi-hirvi päätyy luultavasti Ähtärin eläinpuistoon. Joskin Harju toteaa, että mielellään sitä itsekin hoitaisi.

-Meillä on hevosia ja vuohia ja kyllä siinä yksi hirvikin menee mukana.

Lue myös:

    Uusimmat