Mainos

Hirvet aiheuttaneet pahoja metsätuhoja

Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla vahinkojen arvo nousi viime vuonna lähes 2,5-kertaiseksi edellisvuodesta. Metsäkeskus luokittelee vahingot ennätyksellisiksi.

Hirvet näyttävät aiheuttaneen metsille viime vuonna edellisvuotta pahemmat tuhot. Metsäkeskusten raporttien mukaan hirvet popsivat viime vuonna suihinsa enemmän metsää kuin edellisvuonna.

Maa- ja metsätalousministeriön ylitarkastaja Sauli Härkönen pitää tietoa yllätyksenä.

- Odotin, että vahinkokertymät olisivat laskusuunnassa. Kiistatta näyttää kuitenkin siltä, että vahinkokertymä nousee.

Härkösen mukaan hirvet ovat persoja etenkin männyn taimille. Myös koivu maistuu. Kuusi ei ole hirvien suosiossa, sitä syövät lähinnä heikossa kunnossa olevat hirvet hätäravintonaan.

Hirvikantaa on pyritty viime vuosina vähentämään eri puolilla Suomea, kaatomäärät ovat olleet välillä huomattavan suuria. Tämän olisi pitänyt purra myös hirvien aiheuttamiin metsävahinkoihin. Näin ei näytä kuitenkaan käyneen, vaan hirvet ovat olleet metsien kimpussa eri puolilla maata.

Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan metsäkeskuksen tietojen mukaan hirvet aiheuttivat viime vuonna Pohjois-Pohjanmaan yksityismetsänomistajille noin 919 000 euron vahingot. Vahinkojen arvo nousi edellisvuodesta lähes 2,5-kertaiseksi. Metsäkeskus luokittelee vahingot ennätyksellisiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.