Mainos

Hirmumyrskyn uhrit sättivät presidenttiä

Hirmumyrsky Paulinen uhrit ovat sättineet Meksikon presidenttiä Ernesto Zedilloa kaoottisista avunantoyrityksistä ja julkisuudessa vaihtelevista kuolleiden lukumääristä.

Samalla kun presidentti suuteli vauvoja ja halaili vanhoja naisia kameroiden edessä avustusleirillä, turhautuneet ihmiset kyselivät miksei apua ollut vielä tullut, vaikka tappajamyrsky meni ohi kaksi päivää sitten.

Siitä huolimatta että sotilaat jakoivat avustusleireillä vettä, maitoa, ruokaöljyä, riisiä ja papuja sisältäviä avustuspaketteja, nälkäiset uhrit valittivat presidentille kärsivänsä mm. vaatteiden ja veden puutteesta. Zedillo sanoi leikkaavansa vaikka valtion budjetista varat hirmumyrskyn aiheuttamien vahinkojen korvaamiseksi. Acapulcon lisäksi myös sen eteläpuolella sijaitsevat köyhät kylät voivat huonosti. Vaikka päätiet on saatu avattua, kylissä on edelleen puutetta puhtaasta vedestä. Myös sähköt ja puhelinlinjat ovat edelleen poikki.

Ihmiset moittivat Zedilloa myös siitä, että viralliset ja epäviralliset arviot kuolleiden lukumääristä vaihtelevat niin suuresti. Virallisen tiedon mukaan menehtyneiden lukumäärä on noin 136 ja 300 ihmistä on kadonnut. Punainen Risti puolestaan arvioi kuolleita olevan noin 400 ja kodittomia yli 20 000. Sen mukaan luvut vielä kasvavat kun kaukaisempien asutusalueiden uhrit lisätään mukaan. Hirmumyrsky on nostattanut maassa myös poliittisen myrskyn. Tiedotustilaisuuksissa vasemmiston kansanedustajat syyttävät hallitusta siitä, ettei se varoittanut ihmisiä ajoissa myrskystä.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja