Mainos

Hirmumyrskyn jälkiä korjataan Yhdysvalloissa

Sähköjen palautuminen hirmumumyrsky Dennisin ruhjomille alueille Yhdysvalloissa saattaa viedä jopa viikkoja. Sähkön lisäksi ihmisillä on pulaa mm. elintarvikkeista, jäästä ja bensasta.

Yhdysvaltain eteläosissa on ryhdytty raivaamaan sunnuntaina Meksikonlahden rannikolle iskeneen hirmumyrsky Dennisin jälkiä. Tuhannet ihmiset ovat alkaneet palata koteihinsa, jossa heitä vastassa on polttoainepula, hiostava kuumuus ja pahoin vaurioituneet rakennukset. Viranomaisten mukaan menee vielä viikkoja, ennekuin sähköt saadaan palautettua kaikkialle Dennisin ruhjomille alueille.

Poliisit ja kansalliskaartilaiset ovat ryhtyneet jakamaan apua kaikkein pahimmin kärsineillä alueilla. Auki olevien rautakauppojen eteen on muodostunut jopa jonoja, ja monet ovat joutuneet ajamaan kilometrikaupalla hankkimaan elintarvikkeita, jäätä ja bensaa.

Floridalaisen pelastusviranomaisen mukaan Dennis aiheutti huomattavasti vähemmän tuhoa kuin hirmumyrsky Ivan viime vuonna, mutta muistuttaa asukkaiden joutuneen silti kärsimään myrskyn raivosta.

Risk Management Solutions -riskinkartoituslaitoksen mukaan Dennis on aiheuttanut vakuutusyhtiöille 1-5 miljardin dollarin kulut. Dennis tappoi Yhdysvalloissa viisi ihmistä. Kuubassa, Haitissa ja Jamaikalla kuolleiden määrä on yli 30.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.