Mainos

Hirmumyrskyksi äitynyt tuuli riepotti Suomea

Talvimyrsky on riepotellut Suomea iltapäivällä. Sään odotetaan huononevan illan aikana koko maassa.

-

Puuskissa jopa hirmumyrskyksi yltynyt tuuli tuiversi Suomea, ja sen teho iski niin rakennuksiin kuin ajoneuvoihinkin. Myrsky kääri myös peltikattojen helmoja ja kaatoi puita.

Kovassa lumisateessa sattui Kokkolassa tuhoisa tieturma, jossa sai surmansa neljä ihmistä. Lisäksi päivän aikana on sattunut useita peltikolareita.

Myrsky aiheutti myös runsaasti häiriöitä sähkönjakelussa Lounais- ja Länsi-Suomessa. Sähkökatkoja oli erityisesti Nauvon ja Luvian välisellä rannikkoalueella sekä saaristossa. Myös Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla tuuli kaatoi monin paikoin puita johtojen päälle.

Fortum Sähkönjakelu Oy:n toimitusjohtaja Jukka Salmela arvioi, että sähkö oli ollut poissa noin 4000 asiakkaalta enimmillään kahden tunnin ajan. -Vikoja korjataan koko ajan. Asentajia on käytettävissä riittävästi vaurioiden korjaamiseksi viikonvaihteesta huolimatta, Salmela kertoi illalla.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Utössä Turun ulkosaaristossa tuulen nopeudeksi mitattiin puuskissa 30 metriä sekunnissa. Kymmenen minuutin keskituulen nopeus 28 metriä sekunnissa ylitti reilusti myrskyrajan 21 metriä sekunnissa.

Myrskyn vaikutukset tuntuivat myös lentoliikenteessä. Pohjoisessa Rovaniemen kenttä oli huonon sään vuoksi kiinni, ja matkustajat lennätettiin Kemiin josta maakyydillä perille.

Ruotsissa Arlandan lentokenttä oli niin pahoin lumimyräkän kourissa, että Helsinki-Vantaan kentältä koneet pääsivät perille vasta pari tuntia myöhässä.

Kauppalaivaliikenne keskeytettiin päivällä Merenkurkun Suomen puoleisella alueella ajelehtivien jäiden ja kovan tuulen vuoksi. Vaasan edustalla evakuoitiin luotsikutterin miehistö kutterin jämähdettyä jäihin kiinni. Helsingin satamasta kerrottiin illansuussa, että siellä laivaliikenne sujui normaalisti.

Ilmatieteen laitos arvioi tuulen nopeuden vähitellen laantuvan huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.