Mainos

Hirmumyrsky uhkaa Yhdysvaltain etelärannikkoa

Vaarallinen hirmumyrsky Lili uhkaa Yhdysvaltain etelärannikkoa.

Meksikonlahdella pyörivä hirmumyrsky Lili on iskeytymässä Yhdysvaltain etelärannikolle, näillä näkymin Louisianaan huomisen aikana.

Myrsky on erittäin vaarallinen. Se on nopeasti lisännyt voimaansa ja saavuttanut nelosluokan hurrikaanin luokituksen. Kyse on siis asteikon toiseksi rajuimmasta myrskystä. Lilin tuulet puhaltavat yli 60 metriä sekunnissa, ja myrskyaaltojen uskotaan nostavan merenpintaa jopa viidellä metrillä.

Koko rannikon alueella on aloitettu jo laajat evakuoinnit. Texasin rannikkoalueella on määrätty 330 000 ihmistä evakkoon. Evakuoinnit ovat alkaneet myös Louisianassa.

Rannikon kaupungeista monet, esimerkiksi New Orleans, sijaitsevat merenpinnan alapuolella ja myrsky saattaa aiheuttaa niissä pahaa jälkeä. Viikko sitten samalla alueella riehui Isidore-myrsky. Se oli kuitenkin luokitukseltaan trooppinen myrsky, ei hurrikaani. Se aiheutti Louisianassa 100 miljoonan dollarin vahingot.

New Orleansilla onkin nyt vaikeuksia evakuoinnin kanssa, sillä kaupungin tärkein evakuointitie on yhä poikki edellisen myrskyn jäljiltä. Sosiaali-ja terveysministeriö on lähettänyt alueelle joukon lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

Nasa siirsi keskiviikolle suunniteltua avaruussukkulan lähtöä ensi viikolle myrskyn vuoksi. Sukkulan piti lähteä liikkeelle Cape Canaveralista Floridasta. Nasa pelkäsi, että myrsky saattaa katkaista kommunikaatioyhteydet. Lili-myrsky on aiheuttanut ainakin viisi kuolemantapausta Kuubassa ja Jamaikalla aiemmin tällä viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.