Mainos

Hirmumyrsky suuntaa USA:n itärannikkoa kohti pohjoista

Jättimäiset aallot moukaroivat hiekkarantaa, rankat sadekuurot pieksävät vaakasuoraan ja lentävä hiekka piiskaa ihoa kuin neulasade.

Virginian rannikko jäi onnekkaasti sivuun hurrikaani Earlin reitiltä, mutta sen raivon tunsi nahoissaan siitä huolimatta. Alueen asukkaat tietävät, että heillä oli onnea.

- Tämä hurjenee tästä vielä, mutta sitten pahin alkaa olla ohi, tiesi myrskyä aamuvarhain seuraamaan noussut Leslie Seymor.

- Meillä oli onnea, todella onnea, tästä olisi voinut kehittyä todella mittavia vahinkoja, hän huokaisi.

Pahimmassa röykytyksessä olleessa Pohjois-Carolinassa on vältytty ensimmäisten tietojen mukaan ihmisuhreilta. Outer Banksin riuttasaarilla on kuitenkin laajoja tulvia, ja alueen ainoa päätie on poikki monesta kohtaa.

- Alueemme on avoinna lomanviettäjille Labour Day -viikonloppuna, osavaltion kuvernööri Bev Perdue ehätti kuitenkin mainostaa tv-haastattelussa.

Perinteinen kesänlopettajaisviikonvaihde on yrittäjien viimeinen mahdollisuus tehdä kunnolla kauppaa, ja siivoustyö yritetään saada valmiiksi mahdollisimman pian.

Lisää evakuointeja tulossa

Lisää vauhtia kerännyt, mutta samalla ykkösluokkaan viisiportaisella asteikolla heikentynyt Earl suuntaa itärannikkoa pohjoiseen. Seuraavana vaaravyöhykkeessä on Massachusettsin suosittu loma-alue Cape Cod.

Siellä varustaudutaan pahimman varalle, ja alueen lauttaliikenne joudutaan lopettamaan jossain vaiheessa.

Avustusjärjestöt ovat valmiina, ja alueen asukkaita on varoitettu mahdollisesta evakuoinnin tarpeesta. Erityisesti alavien alueiden asukkaiden pitäisi olla lähtövalmiina.

-Varoitamme ihmisiä, että heidän pitäisi todella lähteä. Mielestämme he ovat vaarassa, selitti palopäällikkö Michael Walker CNN-uutisille.

Lauantain aikana Earlin kohteena on Kanadan Nova Scotia, jonne sen ennustetaan iskeytyvän ykkösluokan hirmumyrskynä.

Toinen Atlantilla oleva myrsky, trooppinen myrsky Fiona pysyy harmittomana merellä. Atlantilla on kuitenkin muhimassa kaksi uutta matalapainetta, joista voi kehittyä seuraava hirmumyrsky.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Sinisalon juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.