Hirmumyrsky Ivan pian Jamaikalla

Karibianmerellä raivonnut hirmumyrsky Ivan etenee parhaillaan kohti Jamaikaa. Jamaikan viranomaiset ovat kehottaneet kansalaisiaan hakeutumaan turvaan.

Hirmumyrsky Ivan on matkalla kohti Jamaikaa sen jälkeen, kun se oli surmannut yhteensä ainakin 33 ihmistä Grenadassa, Venezuelassa, Dominikaanisessa tasavallassa ja Tobagossa. Grenadan saarella myrsky katkoi sähköjä, tuhosi rankennuksia ja aiheutti satojen miljoonien eurojen aineelliset menetykset.

Viranomaiset ovat kehottaneet jamaikalaisia ryhtymään varotoimiin, sillä Ivanin odotetaan saapuvan sinne tämän päivän kuluessa. Myös Aruban, Bonairen ja Curacaon saarilla, Haitissa ja Kuubassa sekä Kolumbian ja Venezuelan rannikolla on ryhdytty varotoimiin hirmumyrskyn läheisyyden vuoksi.

Floridan viranomaiset ovat määränneet niinikään turistit ja asuntovaunuissa asuvat evakkoon osavaltion eteläkärjen tuntumassa sijaitsevan Florida Keys -saariketjun alueelta. Mikäli hirmumyrsky päätyy Floridaan, se on jo kolmas hirmumyrsky osavaltiossa kuukauden sisällä.

Myrsky on voimakkain Karibianmeren alueella 14 vuoteen ja sen odotetaan vain voimistuvan. Myrskyn nostattamat tuulet saavuttivat eilen jopa yli 250:n kilometrin tuntinopeuden.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat