Mainos

Hirmumyrsky Ivan eteni Jamaikalle

Hirmumyrsky Ivan on iskenyt Jamaikan rannikkoalueille sen jälkeen kun se oli surmannut ainakin 33 ihmistä Grenadassa, Venezuelassa, Dominikaanisessa tasavallassa ja Tobagossa.

Myrsky oli menettänyt jonkin verran vimmastaan, mutta silti sen arveltiin olevan voimakkain hirmumyrsky alueella 16 vuoteen. Vähän ennen myrskyn saapumista viranomaiset kehottivat ihmisiä lähtemään turvaan rannikolta.

Evakuointikehotuksia oli annettu jo aiemminkin, mutta ihmiset eivät olleet halukkaita lähtemään kodeistaan pelätessään ryöstelyä. Myös Floridan viranomaiset määräsivät turistit ja asuntovaunuissa asuvat evakkoon osavaltion eteläkärjen tuntumassa sijaitsevan Florida Keys -saariketjun alueelta.

Mikäli hirmumyrsky päätyy Floridaan, se on jo kolmas hirmumyrsky osavaltiossa kuukauden sisällä. Jopa 67 metrin sekuntivauhdilla puhaltavat tuulet ovat tehneet vakavia tuhoja Karibianmeren alueella.

Grenadan saaren yli pyyhkäistessään hirmumyrsky Ivan surmasi ainakin 24 ihmistä, kertoi paikallinen uutistoimisto CMC. Grenadan pääkaupungissa St. George'sissa myrsky katkoi sähkö- ja puhelinlinjat sekä tuhosi satojen kotien lisäksi muun muassa hätäkeskuksen, saaren suurimman sairaalan ja pääministeri Keith Mitchellin virka-asunnon.

Mitchellin mukaan myrsky on tuhonnut saaren 85-prosenttisesti ja aiheuttanut satojen miljoonien dollareiden tuhot. Maahan on julistettu hätätila.

Kansainvälinen Punainen Risti vetosi perjantaina avun saamiseksi Karibialle. Järjestön mukaan 60 000 Grenadan 90 000 asukkaasta on menettänyt kotinsa hirmumyrskyssä. Kodittomille on määrä lähettää tarvikkeita väliaikaisten suojien rakentamiseksi sekä ruokaa ja huopia.

Myös Aruban, Bonairen ja Curacaon saarilla, Haitissa ja Kuubassa sekä Kolumbian ja Venezuelan rannikoilla on ryhdytty varotoimiin hirmumyrskyn läheisyyden vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.