Mainos

Hirmumyrsky iski Bermudalle

Hirmumyrsky Fabian on saavuttanut Bermudan saariryhmän. Yhdysvalloissa trooppisen myrskyn Henrin pelätään aiheuttavan pahoja tulvia.

Hirmumyrsky Fabian iski valtavalla voimalla Bermudan saariryhmään myöhään eilen illalla. Myrskytuulet pauhasivat noin 200 kilometrin tuntivauhdilla. Fabianin uskotaan olevan voimakkain alueella riehunut hurrikaani ainakin 50 vuoteen.

Asukkaat ja turistit linnoittautuivat muun muassa hotelleihin ja monia alueita evakuoitiin. Palmut katkeilivat tuulen voimasta ja valtavat aallot moukaroivat rantoja. Osa alueesta oli ilman sähköä.

Koulut ja virastot suljettiin ja lennot saarelle peruttiin. Alueelle matkalla olleet risteilyalukset ovat muuttaneet kurssiaan pois myrskyn reitiltä.

Fabianin ennakoidaan kaartavan Bermudalta takaisin Atlantille, eikä sen uskota uhkaavan Yhdysvaltain itärannikkoa. Myrsky aiheuttaa kuitenkin vaarallisia virtauksia ja korkeita aaltoja itärannikolla.

Samaan aikaan Floridaa moukaroi kuitenkin hitaasti liikkuva trooppinen myrsky Henri. Sen pelätään aiheuttavan pahoja tulvia jo valmiiksi ennätyssateista kärsineeseen osavaltioon. Myrskyn ennakoidaan tuovan alueelle viikonvaihteessa 350 millimetriä vettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.