Mainos

Hirmumyrsky Ibudo riehui Kiinassa

Kaakkois-Aasiaa koetteleva hirmumyrsky on raivonnut Kiinassa. Tähän mennessä pahinta tuhoa myrsky on tehnyt Filippiineillä.

Hirmumyrsky Imbudo on aiheuttanut kymmeniä loukkaantumisia Kiinassa riehuttuaan sitä ennen Filippiineillä ja Hongkongissa.

Myrsky saapui Kantonin maakuntaan keskipäivällä paikallista aikaa. Sairaalalähteiden mukaan myrskyn ei tiedetä vaatineen ihmisuhreja, mutta loukkaantuneita on Etelä-Kiinassa kymmeniä, jopa satoja. Hongkongissa ainakin 11 ihmistä loukkaantui jäätyään kovan tuulen ilmaan tempaaman rojun alle.

Hongkongin sääobservatorion mukaan edellinen yhtä voimakas myrsky Kantonissa koettiin vuonna 1996, kun taifuuni Sally tappoi siellä 123 ihmistä.

Viranomaiset valmistautuivat Imbudon tuloon mm. evakuoimalla tuhansia ihmisiä rannikolta ja katkaisemalla turvallisuussyistä veden- ja sähkönjakelun kaupungeissa.

Myös Vietnamissa odotetaan myrskyn mukanaan tuomien rankkasateiden aiheuttavan ongelmia, vaikka itse myrskykeskus ei maahan ulotukaan. Esimakua saatiin jo torstaina, kun 13 indonesialaista merimiestä piti pelastaa heidän laivansa upottua maan rannikon edustalla.

Hongkongissa ja Filippiineillä taas jatkettiin myrskyn aiheuttamien tuhojen selvittämistä. Hongkong selvisi myrskyn käsittelystä kohtalaisen vähällä. Yhdentoista ihmisen kerrottiin loukkaantuneen, ja lisäksi eräältä rahtilaivalta piti pelastaa 16 merimiestä puhurin rikottua aluksen peräsimen.

Filippiineillä tuhot olivat melkoiset. Imbudo tappoi 21 ihmistä ja aiheutti arviolta 20 miljoonan dollarin vahingot.
(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.