Mainos

Hirmumyrsky Georges ohitti Floridan

Hirmumyrsky Georges raivosi myöhään perjantaina Floridan edustalla sijaitsevilla saarilla. Myrsky kiskoi puita irti juurineen, katkoi sähkölinjoja ja sai tiet tulvimaan, mutta ei tiettävästi aiheuttanut ihmisuhreja.

Floridan etelärannikon asukkaat saattoivat hengähtää helpotuksesta, sillä Georges suuntasi kohti länttä ja säästi mantereen tiheästi asutut alueet tuhoilta. Myrskyn keskus oli lauantaiaamuna Suomen aikaa Meksikonlahdella noin 180 kilometriä Florida Keys -saariketjusta luoteeseen. Meteorologien mukaan Georgesin odotetaan iskevän seuraavaksi Alabaman osavaltion lähettyville sunnuntaina. Myrskyn tuulten nopeus oli Meksikonlahdella 165 kilometriä tunnissa, ja se näytti olevan voimistumassa.

Hirmumyrskyn Karibian alueella aiheuttamien uhrien määrä on noussut 288:aan. Pahiten myrskystä kärsi Dominikaaninen tasavalta, missä surmansa on saanut 180 ihmistä. Haitissa myrsky on aiheuttanut 87 ihmisen kuoleman. Viranomaiset pelkäävät tilanteen vielä pahenevan, sillä Haitin keskiosassa sijaitseva pato on vaarassa murtua. Padon lähialueilla asuu 300 000 ihmistä.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.