Mainos

Hirmumyrsky Dennis iski Floridan rannikolle

Lähes vaakasuoraan liikkunut puhuri lennätti mukanaan hiekkaa ja repi irti liikennemerkkejä, puita ja kattotiiliä. Floridan rannikkoalue ei ole vielä ehtinyt toipua viime vuoden myrskyjen aiheuttamista tuhoista.

Hirmumyrsky Dennis on iskenyt voimalla Floridan rannikolle. Myrskyn keskus saavutti sunnuntaina ranta-alueen vähän matkaa Pensacolan kaupungista itään. Kyseinen rannikkoalue ei ole vielä ehtinyt toipua edes viime vuoden myrskyjen aiheuttamista tuhoista.

Myrsky menetti jonkin verran puhtiaan ennen iskeytymistä rannikolle. Silti kiivaimmat puuskat etenivät noin 200 kilometrin tuntivauhdilla. Lähes vaakasuoraan liikkunut puhuri lennätti mukanaan hiekkaa ja repi irti liikennemerkkejä, puita ja kattotiiliä.

Alueelta on evakuoitu suuri joukko turisteja ja alueen asukkaita. Viranomaiset ilmoittivat, että kaikkien koteihinsa jäävien on kiinnitettävä rinnukseensa nimilappu, jotta heidän voidaan tunnistaa mahdollisen menehtymisen jälkeen. Ukaasi sai monet harkitsemaan uudelleen kotiin linnoittautumista.

-Ajattelin ensin selviäväni tästä kotona, mutta uusin tieto on melko kauhea, sanoi Jimmy Redd poistuessaan kotoaan ja suunnatessaan kohti viranomaisten järjestämää tilapäismajoitusta Pensacolan keskustassa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Kymmenen uutiset 10.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.