Mainos

Hirmumyrsky Dagmar riehuu Norjassa

Dagmar-myrsky on tehnyt tuhojaan Norjassa ja Ruotsissa. Jopa hirmumyrskyn voimakkuuksiin yltyneet tuulet ovat kaataneet puita sekä katkoneet teitä ja sähköjä.

Ruotsissa liki 170 000 kotitaloutta on ollut yön aikana ilman sähköä. Myös Norjassa on ollut laajoja sähkökatkoja. Junaliikenne on paikoin poikki molemmissa maissa.

Viranomaisten tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut, mutta myrskyn aiheuttamien aineellisten vahinkojen pelätään nousevan suuriksi.

Dagmarin tuulet puhalsivat jopa 44 metriä sekunnissa, kun myrsky eilisiltana iski Norjan rannikolle. Myös Ruotsissa tuntureilla on mitattu puuskissa hirmumyrskyn voimakkuuksiin yltäneitä tuulennopeuksia.

Norjassa hätäkeskukset ovat tukkiutuneet apua tarvitsevien ihmisten soitoista. Viranomaiset ovat vedonneet ihmisiin, etteivät he soittaisi hätänumeroon kuin todellisessa hädässä.

Ruotsin viranomaiset kehottavat ihmisiä yhä pysyttelemään sisätiloissa ja välttämään autoilua, koska tiet ovat paikoin poikki. Örebrossa poliisiauto jäi yöllä jumiin kahden kaatuneen puun väliin.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.