Mainos

Hirmumyrsky Bonnie alkoi heikentyä

Hirmumyrsky Bonnie uhkasi jättää vanassaan laajoja tulvia heikkenevän myrskyn edetessä pitkin Pohjois-Carolinan rannikkoa tänään.

Päivä sen jälkeen kun hirmumyrsky iskeytyi Pohjois-Carolinan rannikolle 170 kilometrin tuntinopeudella, tuulien voimakkuus laski 136:een kilometriin tunnissa. Bonnie iski Yhdysvaltain itärannikolle myöhään eilen Suomen aikaa. Pohjois-Carolinan rannikolle saapunut hirmumyrsky katkoi sähkö- ja puhelinlinjoja, kaatoi puita ja repi talojen kattoja. Arviolta 170000 ihmistä on jäänyt vaille sähköä. Hirmumyrsky toi mukanaan rankkasateita, joiden pelätään aiheuttavan tulvia Pohjois-Carolinan itäosissa. Varhain torstaina myrskyn keskus oli noin 30 kilometrin päässä Wilmingtonin kaupungista, ja myrskyn eteneminen oli lähes pysähtynyt.

Myrsky ei vaatinut ihmishenkiä

Bonnie ei ole tiettävästi vaatinut ihmishenkiä. Noin puoli miljoonaa ihmistä evakuoitiin Etelä- ja Pohjois-Carolinan rannikkoalueilta ennen myrskyn tuloa. Mittavia tulviakaan eivät myrskyn mukana seuranneet rankkasateet ole tähän mennessä aiheuttaneet. Myrsky menetti jonkin verran voimaansa saapuessaan rannikolle. Sen tuulten nopeus oli eilen 170 kilometriä tunnissa, kun ne voimakkaimmillaan merellä olivat 185 kilometriä tunnissa. Bonnie toi myrskytuulia ja rankkasateita myös Etelä-Carolinan rannikolle. Etelä- ja Pohjois-Carolinan sairaalat asetettiin hälytysvalmiuteen jo hyvissä ajoin ennen myrskyn saapumista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.