Mainos

Hippileiri hakee harmoniaa Leppävirralla

Leppävirran Paukarlahdella on näinä viikkoina epätavallinen kokoontuminen: kansainvälinen leiri, jonne ei voi ilmoittautua, eikä rekisteröityä. Osanotto ei maksa mitään ja kaikki ovat tervetulleita.

Sana kansainvälisestä 38. Rainbow-kokoontumisesta on kulkenut suusta suuhun - kaupallisia tiedotusvälineitä ei haluta käyttää, koska mitään kaupallisuutta ei haluta tukea.

Ja sana on levinnyt. Heinäkuun täydenkuun aikaan alkanut kokous keräsi ensimmäiseksi viikonlopuksi 1200 osanottajaa 23:sta maasta.

Osa vieraista on jatkanut matkaansa muualle - useat liftaamalla mutta noin 700 ihmistä yöpyy Kortekallio-Lammen maatilan pelloille pystytetyllä, pyhäksi sanotulla leirillä.

Ensi viikonloppuna leirillä vietetään eteläamerikkalaisten vuoden suurinta juhlaa, maan äidiltä, Patsa Mamalta pyydetään siunausta sadolle.

Juhlaa vietetään rituaalisesti myös hippileirillä, onhan mukana perusta tullut intiaanipäällikkö Pedro Inkari, joka tuo tänne alkuperäiskansojen tervehdyksen. Vanha hippiliike ajaa samanlaisia arvoja kuin monia alkuperäiskansa.

Leiri jatkuu elokuun 11. päivään asti. Sen jälkeen mukaan pääsevät vapaaehtoiset siivoajat, jotka palauttavat leirin luonnontilaan.

Suurleiri on epätavallinen monessa mielessä: alkoholin ja huumeiden käyttö kielletty, samoin kaikkien koneiden, kameroiden ja kännyköiden.

Leiriläisiä harmittaa heitä salaa kuvanneet lehtimiehet, erityisen loukkaantuneita ollaan helikopterilla leirin päällä matalalta kuvaamisesta.

Järjestäjät halusivat kuitenkin näyttää ja kertoa MTV3:n ryhmälle filosofiastaan, halustaan elää harmoniassa sielun ja luonnon kanssa.

(MTV3)

Katso Merja Sundströmin juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.