Mainos

Hintojen nousu piinaa lapsiperheitä Virossa

Euromaiden korkein inflaatiotaso löytyy edelleen Virosta. Tilastojen mukaan virolaisen ruokakorin hinta on nyt viidenneksen kalliimpi kuin viime kesänä. Esimerkiksi perunoiden hinta on joidenkin arvioiden mukaan noussut vuodessa yli 80 prosenttia.

Sen sijaan palkat eivät ole nousseet inflaation tahtiin. Odotuksia rajumpi kuluttajahintojen nousu tuntuu kaikkein raskaimmin lapsiperheiden kukkarossa.

Viron pääministeri Andrus Ansip lupailee kuitenkin jo valoisampia aikoja:

– Käsityksemme mukaan - ellei maailmalla tapahdu mitään todella odottamatonta - kuluttajahinnat laskevat loppuvuoden aikana, Ansip sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

Luottoluokittaja Standard & Poor´s nosti äskettäin kriisin keskellä Viron luottoluokkaa kahdella pykälällä luokkaan AA. Tätä pidetään yleisesti luottamuksen osoituksena maan talouden hoitokyvylle.

Vaikka kassa on vakaa, talouden näkymiin positiivisesti suhtautuva pääministerikin myöntää, että Viron on seurattava euroalueen kriisiä tarkkaan.

– Inflaatio on Virossa suuri ongelma, mikä johtuu pääosin ruuan maailmanmarkkinahintojen noususta. Virolaiselta kuluu ruokaan ja energiaan enemmän kuin rikkaiden maiden kuluttajilta. Se näkyy korkeana inflaationa.

Inflaatio on Virossa noin viisi prosenttia eli lähes kaksi kertaa euroalueen keskiarvoa suurempi.

Katso Petteri Savolaisen juttu Tallinnasta (Seitsemän uutiset 10.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.