Mainos

Hintakilpailu lankapuhelimista matkapuhelimiin kangertelee

Maaliskuun alussa vapautunut lankapuhelimista matkapuhelimiin soitettavien puheluiden hintakilpailu on lähtenyt kangerrellen liikkeelle. Suuri osa lankapuhelinliittymän omistajista ei tiedä, että ilman erillisen sopimuksen tekoa matkapuhelimiin soitetuista puheluista joutuu maksamaan lähes kaksinkertaisen hinnan.

Uuden viestintälain myötä lankapuhelujen välitys kännykkään muuttui palveluksi, jonka voi ostaa myös lankapuhelinoperaattorilta. Osa matkapuhelinoperaattoreista on ollut uudistuksesta hiljaa, koska kilpailutus vie niiltä hyvän tulonlähteen.

-Tilanne on ehkä vähän kaksijakoinen, kun mobiilioperaattorit pelkäävät tässä häviävänsä ja kiinteän verkon puhelinoperaattoreilla olisi tilaisuus hyötyä, niin sellaiset yritykset joissa on molempia toimintoja ehkä vähän miettivät mihin suuntaan toimintojansa vievät, kertoo pääjohtaja Rauni Hagman Viestintävirastosta

Lankapuhelimista matkapuhelimiin soittaminen on ollut ylihinnoiteltua. Kun operaattorit ovat ottaneet rajusti yhteen matkapuheluiden hinnoissa, ne ovat paikanneet tappioita hinnoittelemalla omiin matkapuhelinverkkoihinsa soitetut puhelut roimalla katteella.

Matkapuhelinoperaattorit laskuttavat lankapuhelimista tulleita puheluita jopa 30 senttiä minuutilta, mutta kilpailuttamalla voi pudottaa hinnat lähes puoleen.

Markkinoiden hintahaastajaksi on ryhtynyt Saunalahti, joka on haalinut tuhansia asiakkaita näyttävällä ilmoittelulla.

-Me uskomme, että lankapuhelimista edelleen soitetaan matkapuhelimiin. On osa ihmisiä, joilla ei edes ole kännykkää. Se on kuitenkin yksi osa tätä markkinaa ja me haluamme olla siinä mukana, kertoo myyntijohtaja Pasi Vanninen Saunalahdelta.

Kuluttajalle varmin tapa hävitä on olla tekemättä mitään. Kilpailusta hyötyminen edellyttää aina erillisen sopimuksen tekemistä tai operaattoritunnuksen näppäilyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.