Mainos

Hinnannousu leikkaa öljytuotteiden menekkiä

Öljytuotteiden menekki heikkeni alkuvuonna. Öljy- ja kaasualan keskusliiton tilastojen mukaan öljytuotteita myytiin tammi-kesäkuussa viisi prosenttia vähemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Kansalaisia kuohuttanut bensiinin kallistuminen näkyi menoveden myynnissä. Bensiinin myynti supistui kolme prosenttia osittain ennätyksellisen korkeaksi nousseen hintatason takia.

Öljytuotteista vain dieselöljyn menekki parantui, dieseliä myytiin neljä prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Syynä on ennen kaikkea talouskasvu, mutta myös se, että dieselkäyttöisten autojen osuus henkilöautokannasta on kasvanut.

Normaalia lämpimämpi alkuvuosi pienensi lämmitysöljyn menekkiä alkuvuonna. Kevyen polttoöljyn myynti laski 13 prosenttia ja raskaan polttoöljyn myynti 14 prosenttia. Öljy- ja kaasualan keskusliitto arvioi, että öljyn kallistuminen on saanut asiakkaat lykkäämään lämmitysöljyvarastojen täydennyksiä.

Öljytuotteiden hintojen nopea nousu on parantanut maakaasun kilpailukykyä. Maakaasun hinta on kohonnut öljytuotteita maltillisemmin, ja maakaasun kulutus kasvoikin kuusi prosenttia viime vuodesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.