Mainos

Hindupuolue uhka ulkolaisille yrityksille?

Intiassa hindujen pääsy maan hallitukseen voi olla kohtalokasta niin suomalaisille kuin muillekin ulkomaisille yrityksille. Hindupuolue on luvannut pitää ulkomaisen kilpailun aisoissa ainakin seitsemän vuotta.

Intian parlamenttivaalien äänestyslaskenta antoi suurimman puolueen aseman hindupuolue BJB:lle. Kansallismielisten hindujen ohjelmaan kuuluu muun muassa ulkomaisten investointien vastustaminen, jos rahat eivät ohjaudu Intian perusrakenteiden parantamiseen.

Puolue on muun muassa luvannut suojella kotimaista teollisuutta seitsemästä kymmeneen vuotta ulkomaiselta kilpailulta. Tämä aika menee puolueen mukaan intialaisyritysten sopeutumiseen ulkomaiseen kilpailuun. Käytännössä ohjelma tarkoittaa perinteistä protektionismia. Intiassa toimii myös useita suomalaisyrityksiä, joissa ollaan nyt odottavalla kannalla.

Jos hindupuolue pääsee valtaan, joutuu puolue tukeutumaan pikkupuolueisiin, ja siten myös politiikka on kompromisseille rakennettu. Ulkomaisten investoijien kannalta tulevaisuus ei ole siis niin synkkä kuin mitä hindupuolueen ohjelmajulistuksia lukiessa luulisi.
(MTV3/Pertti Nyberg)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja