Mainos

Hinausyrittäjä: Kolarisumiin pitäisi olla varautumissuunnitelma

Lähes kaikki pääkaupunkiseudun hinausautoyritykset osallistuivat perjantaina Uudellamaalla sattuneiden satojen kolareiden jälkihoitoon.

Hinausautokeskuksen johtaja Mikko Sipilä kertoo paiskineen töitä perjantaina puolille öin. Hän toivookin, että vastaavanlaisen suuronnettomuuden varalta poliisi, pelastusviranomaiset ja hinausautoyrittäjät istuisivat porukalla miettimään järkeviä toimintamalleja.

– Meidän pihalla on tuossa vielä muutama hinattu auto, jotka viedään sitten autovahinkokeskukseen tutkittavaksi.

Hinausautokeskus otti toimeksiantoja vastaan suoraan kolaroitujen autojen omistajilta, mutta niiden noutaminen osoittautui erittäin vaikeaksi.

– Koska autoja oli niin mieletön määrä, sen tietyn tilatun auton noutaminen onnettomuusalueelta oli lähes mahdotonta. Poliisi oli kutsunut Falck-hinauspalvelun apuun ja se puolestaan korjasi autoja talteen sitä mukaa kun niitä eteen tuli.

"Mihin autoni on hinattu?"

Sipilä kertoo, että hän on vastannut viime päivinä lukuisiin asiakkaiden puheluihin, jossa on ihmetelty, minne oma auto on kadonnut.

Falck-hinauspalvelu esimerkiksi siirsi kaikki hinatut autot poliisin pyynnöstä tiedekeskus Heurekan parkkipaikalle.

– Sekaannuksia syntyy, kun ei tiedetä onko asiakas tilannut hinauksen jostain muualta ja sopinut ehkä jo korjauspaikankin.

Sekaannusten välttämiseksi Sipilä toivookin, että poliisi, pelastusviranomaiset ja hinausautoyrittäjät istuisivat saman pöydän ääreen miettimään, miten vastaavanlaiset tilanteet voitaisiin hoitaa paremmin.

– Nyt kaikki vähän niin kuin iskee haukkana paikanpäälle ihan turhan takia ja asiakkaille jää jälkikäteen vähän huono maku, että missä se oma auto on.

Vaikka Lahdentien kolarisumassa ruttuun meni yli sata autoa, yksikään ihminen ei kuollut onnettomuuksissa.

– Se oli kyllä suorastaan ihme, ettei sadan auton kolarissa mennyt ihmishenkiä. Autot olivat kuitenkin suurelta osin erittäin huonossa kunnossa, Sipilä jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.