Mainos

Hinaaja upposi Helsingin edustalla

Helsingin Katajaluodon pohjoispuolella uponneesta Pegasos-hinaajasta putosi mereen kolme miehistön jäsentä. Kaksi jäsentä on saatu pelastettua ja yhden kadonneen etsintöjä jatketaan Pegasoksen uppoamispaikalla.

Hinaaja Pegasoksen uppoamisen yhteydessä kadonneen miehen etsintöjä on jatkettu perjantaina aamulla puoli yhdeksältä. Etsinnät keskeytettiin aamuyöllä kahden aikaan tuloksettomina Katajaluodon pohjoispuolella Helsingin edustalla. Etsinnät keskeytettiin pimeän takia, ja niitä jatkettiin nyt aamun valjettua.

Aamulla etsintöihin osallistuu Helsingin meripelastuslohkokeskuksen mukaan muun muassa vartiolaiva Merikarhu, Suomenlinnan merivartioaseman partiovene ja rajavartiolaitoksen helikopteri. Myös merivoimien öljyntorjunta-alus Hylje tulee paikalle, koska Pegasoksen hylystä vuotaa kevyttä polttoöljyä mereen. Hinaajan tankeissa arvioidaan olevan noin 30 tonnia polttoainetta.

-Vuoto ei kuitenkaan ole massiivinen, ja se on tarkoitus hoitaa aamulla. Kevyt polttoöljy ei ole ympäristölle niin paha asia kuin raskas polttoöljy, kerrotaan Suomenlahden merivartiostosta. Aamulla etsintöihin tulee avuksi myös vedenalainen robotti, mutta muuten etsintöjä jatketaan pienemmällä yksikköjoukolla. Etsintöjä johtaa Suomenlahden merivartiosto, ja niihin osallistuu Helsingin pelastuslaitos.

Hinausköysi voi vetää hinaajan kumoon

Pegasoksen uppoamisen syy ei ole vielä selvillä. 28 metriä pitkä ja kahdeksan metriä leveä Pegasos oli tapahtumahetkellä matkalla avustamassa 200 metriä pitkää konttialus Hinaa Helsingin Länsisatamaan.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Tuomo Karppinen kertoo, että hinaaja voi upota esimerkiksi ajautuessaan alusta hinatessaan poikittain ja hinausköyden vetäessä hinaajan kumoon. Pelastustoimia paikan päällä seurannut vesiliikenneonnettomuuksien johtava tutkija Martti Heikkilä sanoo, että edellä mainittuja tilanteita on sattunut, mutta vielä Heikkilä ei pysty sanomaan, onko Pegasoksen kohdalla käynyt näin.

Myös poliisista kerrotaan, että hinaajan ajautuminen kumoon köyden vetämänä, on yksi mahdollisuus, jota onnettomuuden yhteydessä tutkitaan. Poliisi ja onnettomuustutkintakeskus tutkivat uppoamisen syytä.


(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 14.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.