Mainos

Hillaryn kannattajat haluavat näyttää voimansa

Senaattori Hillary Clintonin ehdokashaaveiden myttyynmenosta kiukustuneet kannattajat eivät halua luopua toivosta.

He ovat osoittaneet näkyvästi mieltään Denverissä meneillään olevassa demokraattien puoluekokouksessa. Valtaosa tapahtumista pidettiin tänään, jolloin Clinton oli pääpuhuja puolueen kokouksessa.

- Emme me tahdo hajottaa demokraattista puoluetta, mutta haluamme näyttää, että Hillarylla on hyvin paljon kannatusta, selitti ystävällinen rouva, joka jakeli Denverin keskustassa lentolehtisiä tulevista Hillary-paraateista.

- Meneillään on pari isompaa kokousta ja ainakin yksi paraati, hän selitti. Tapahtumien teemana oli "Rise, Hillary, Rise" eli "nouse, Hillary, nouse".

Lehtisissä muistutettiin siitä, että Hillary oli saanut taakseen 18 miljoonaa äänestäjää.

On mahdollista, että Hillaryn kannattajien näkyvä protestointi murentaa Barack Obaman kannatusta tällä ratkaisevalla hetkellä.

Vakuutteluja sopulinjasta

Clintonin oma leiri on vakuutellut kaiken aikaa, että kisan niukasti hävinnyt senaattori on ja pysyy Obaman vankkana tukena. Hillary on kuitenkin itse myöntänyt, että kannattajien mielenmuutos voi olla verkkaista.

- Me olemme kaikki demokraatteja kaikesta huolimatta, ja siksi se viedä hieman aikaa, hän sanoi.

- Olemme moniarvoinen puolue, mutta olemme yhtenäisiä. -- Meidän on voitettava marraskuun 4. päivänä, hän painotti.

Puolue on ollut kaikista yhtenäisyysvakuutteluista huolimatta hyvin hermostunut.

Obaman yllättävä putoaminen viimeaikaisissa mielipidemittauksissa on vaimentanut juhlatunnelmaa.

Riehakkaasta kruunaustilaisuudesta on tulossa nyt myyntitilaisuus, jossa Obaman on saatava kaupattua itsensä uudelleen äänestäjille. Nyt häneltä odotetaan selkeitä ja yksiselitteisiä linjavetoja siitä, mitä hän haluaa saada aikaan presidenttinä ja kuinka tavoitteet saavutetaan.

Obaman arvostelijoiden mukaan hänen olisi luovuttava jättimäisistä massatilaisuuksista ja ryhdyttävä tapaamaan pieniä äänestäjäryhmiä saadakseen heidät vakuuttumaan tavoitteistaan ja taidoistaan.

Billin huhutaan olevan tyytymätön

Toinen huhumylly liittyy Bill Clintoniin, hänen sanotan olevan hyvin tyytymätön rooliinsa puoluekokouksessa. Hänen on määrä puhua huomenna kansallisesta turvallisuudesta, eikä tämä ala ole hänelle mieleen. Hän haluaisi puhua mieluummin taloudesta ja sen tilasta.

Clintoneiden roolin korostaminen närästää joitain poliittisia analyytikkoja: heidän mielestään puoluekokouksen pitäisi keskittyä Obamaan ja sillä selvä.

Obaman leiri sekä demokraattipuolueen johtajat odottavat, että puoluekokouksesta alkaisi uusi nousu ja Obama-ilmiön elpyminen. Asiantuntijoiden mukaan varsinaisesta vaalikampanjasta on tulossa hyvin tasaväkinen, eikä Obamalla ole varaa virheisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.