Mainos

Hillary Clintonin unelma päättyi

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkuuden hävinnyt senaattori Hillary Clinton luopuu virallisesti kisasta. Clintonin leiri on ilmoittanut, että hän julkistaa tukensa voittajalle, senaattori Barack Obamalle lauantaina.

- Olen painottanut koko kampanjan ajan, että tuen vahvasti senaattori Obamaa, jos hänestä tulee puolueen ehdokas ja aion pitää tämän lupauksen, Clinton viestitti.

Huhut Clintonin mahdollisesta varapresidenttiehdokkuudesta liikkuivat vahvoina torstaina.

Obama perusti keskiviikkona mahdollisia ehdokkaita perkaavan komitean. Obama aikoo lisäksi tavata Clintonin kahden kesken niin pian kuin mahdollista.

- Olen varma, että hän ja minä yhdistämme voimamme marraskuun vaaleissa, Obama sanoi torstaina.

Bill Clinton osasyy tappioon

Clintonin pitkäaikaisen unelman päättymiselle on esitetty monia syitä. Yksi niistä on se, että hänen leirinsä ei ottanut Obamaa aluksi vakavasti. Kun Obama voitti Iowan vaalikokouksen, niin Clintonin puoli oli jo myöhässä.

Obama oli pystynyt rakentamaan uskomattoman tehokkaan ruohonjuuritason koneiston. Lisäksi hänen internetiä hyödyntävä varainkeräyskoneistonsa oli parempi kuin Clintonin.

Hillary Clinton joutunee myös laskemaan aviomiehensä Bill Clintonin syypäiden joukkoon.

- Bill Clinton teki virheitä ja sanoi usein asioita, joita hänen ei olisi pitänyt. Bill Clintonin tarkoituksena ei ollut olla vihamielinen, selitti Hillaryn leiriin kuuluva avustaja medialle.

Avustaja viittasi Bill Clintonin välillä varsin kiihkomieliseen kampanjointiin ja rasistissävyisiin lausuntoihin Obamasta.

Monet demokraatit vierastivat myös ajatusta Bill Clintonista uudelleen Valkoisessa talossa.

- Jos hän ei pysty pitämään kurissa miestään kampanjan aikana, niin kuinka ihmeessä pyörittää Valkoista taloa, kiteytti ongelman yksi Clintonin avustaja Wall Street Journal -lehdelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.