Hillary Clintonilla ei ole aikomustakaan luovuttaa

Yhdysvaltojen demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Hillary Clinton vakuuttaa lehtihaastattelussa, ettei hän aio luopua ehdokkuustaistelusta. Useat demokraattijohtajat ovat varoittaneet, että Clintonin ja Barack Obaman taistelu saattaa repiä puolueen hajalle.

-En aio hetkeäkään lopettaa, ennen kuin olemme vieneet päätökseen sen minkä aloitimme, Clinton sanoo Washington Post -lehden haastattelussa. Clinton sanoi myös haluavansa nähdä, kuinka seuraavissa esivaaleissa käy ja mitä päätetään kiistellyistä Floridan ja Michiganin puoluekokousedustajista.

Floridassa ja Michiganissa pidettiin demokraattien esivaalit tammikuussa, mutta koska niiden järjestämien tapahtui vastoin puolueen sääntöjä, puolue ei ole hyväksynyt niiden tuloksia. Clinton voitti molemmat vaalit.

Demokraattisen puolueen johtaja Howard Dean sanoi kuluneella viikolla, että Obaman ja Clintonin taistelu puolueen uhkaa repiä puolueen hajalle. Dean sanoi myös pitävänsä parhaana, että presidenttiehdokkaasta sovitaan jo ennen elokuun puoluekokousta.

Demokraattinen senaattori Patrick Leahy on puolestaan avoimesti vaatinut, että Clinton luopuu ehdokkuudesta Obaman hyväksi.

Obamalla on takanaan satakunta puoluekokousedustajaa enemmän kuin Clintonilla, mutta hänen etumatkansa ei ilmeisesti riitä voittoon puoluekokouksessa, joka nimittää ehdokkaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat