Mainos

Hillary Clintonia ei ole näkynyt Obaman vetoapuna

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkuuden niukasti hävinnyt senaattori Hillary Clinton on pysytellyt viime aikoina varsin tiiviisti poissa julkisuudesta.

Tunnustettuaan esivaalitappionsa kesäkuun alussa hän vannoi tekevänsä kaikkensa siivittääkseen Barack Obaman ja demokraattipuolueen voittoon. Sen jälkeen häntä ei ole kuitenkaan nähty paljoakaan julkisuudessa.

Clintonin ensimmäinen esiintyminen aikoihin oli eilistiltana San Franciscossa ammattiliittokokouksessa, jossa hän esitteli satelliitin välityksellä puhuneen Obaman.

Clintonilla oli tosin muitakin syitä pistäytyä Kaliforniassa. Hän emännöi varainkeräystilaisuutta, jonka tuoton on tarkoitus mennä hänen oman vaalikampanjansa velkoihin.

Hillary Clintonin kampanja oli kymmeniä miljoonia dollareita miinuksella, kun esivaalikampanja päättyi.

Luvassa lisää esiintymisiä

Syynä esiintymisten vähäisyyteen on Clintonin kampanjan johtajan Terry McAuliffen mukaan se, että senaattorilla on "ollut kiireitä senaattorintöidensä kanssa." Poliittisissa piireissä syytä on hieman kummasteltu, sillä senaattikiireet eivät häirinneet Clintonia, kun kyseessä oli hänen oma kampanjansa.

- Hän lähtee kampanjamatkoille, McAuliffe kuitenkin lupaa.

Amerikkalaismedian mukaan Obaman leiri on pyytänyt vetoapua, ja Clinton on luvannut lähteä liikkeelle piakkoin. Kohteina ovat tiettävästi Nevada, Ohio ja Florida.

Clintonille näkyvä rooli puoluekokouksessa

Clintonille on luvattu keskeinen rooli demokraattien puoluekokouksessa elokuun lopussa. Hänen on kerrottu pitävän yhden pääpuheista toisena kokouspäivänä.

Tappio esivaalissa oli kova isku kunnianhimoiselle Clintonille, erityisesti sen vuoksi, että hän lähti kisaan selkeänä ennakkosuosikkina. Toinen takaisku on ollut se, että hänestä mitä suurimmalla todennäköisyydellä ei tule Obaman varapresidenttiehdokasta.

- Saamieni tietojen mukaan hän ei todellakaan ole listalla, vahvistaa CNN:n poliittinen analyytikko Gloria Borger.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.