Mainos

Hillary Clinton valehteli Bosnian kokemuksistaan

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Hillary Clinton on joutunut kiusalliseen tilanteeseen kerrottuaan liian värikkäästi matkastaan Bosnia-Hertsegovinaan 1990-luvulla.

- Muistan, että laskeuduimme sala-ampujien tulittaessa. Lentokentällä piti olla jonkinlainen vastaanottoseremonia, mutta jouduimmekin juoksemaan pää matalana autoihin päästäksemme pois sieltä, Clinton muisteli eräässä kampanjatilaisuudessa.

CBS-televisio esitti eilen videon Clintonin kertomasta tilanteesta. Hymyilevät viranomaiset tervehtivät Clintonia 1996 Tuzlan lentotukikohdassa. Clintonin seurue kuuntelee lentokentällä, kuinka pikkutyttö lausuu vieraille runon.

CBS:n arvio oli, että tilanne "ei ollut aivan yhtä dramaattinen kuin Clinton kertoi".

Hillary Clinton on useaan otteeseen korostanut, että hänen ulkopoliittinen kokemuksensa ja osaamisensa on vahvempi kuin ehdokkuutta myös tavoittelevan Barack Obaman.

Clintonin tiedottaja Howard Wolfson sanoi, että Clinton oli saattanut "käyttää väärää ilmaisua" Tuzlan lentokentän tapahtumista. Obaman tiedottaja Tommy Vietor ei tätä hyväksynyt.

- Kun ihminen esittää väärän väitteen valmistelussa puheessa, ei kysymys ole väärästä ilmaisusta, vaan harhaan johtamisesta, Vietor sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.