Mainos

Hillary Clinton puolusti Libyan lähetystöiskun jälkihoitoa

Yhdysvaltain senaatin ulkoasiainvaliokunnan jäsenten ja ulkoministeri Hillary Clintonin välillä käytiin tänään kipakkaa sananvaihtoa.

Clinton vastasi valiokunnan kysymyksiin syyskuisista Libyan tapahtumista. Bengasissa sijaitsevaan Yhdysvaltain lähetystöön tehdyssä iskussa menehtyi neljä amerikkalaista, heidän joukossaan Yhdysvaltain lähettiläs Christopher Stevens.

Ulkoministeriön on sanottu epäonnistuneen murhenäytelmän ehkäisyssä ja tapahtumien selittämisessä.

– Mitä merkitystä sillä tällä hetkellä on? Tosiasia on se, että ihmiset yrittivät saada parasta mahdollista tietoa reaaliajassa, Clinton vastasi iskien nyrkkiään pöytään, kun teekutsuliikettä kannattava senaattori Ron Johnson syytti ulkoministeriötä salailusta.

Virkansa jättämässä oleva Clinton oli sanonut jo aiemmin, että hän on vastuussa tapahtumista.

– Olen päättänyt, että lähtiessäni ulkoministeriö ja maamme on turvallisempi, vahvempi ja paremmin suojattu, hän painotti.

– Minulle tämä ei ole vain politiikkaa, se on henkilökohtainen asia.

Ulkoministeri Clinton muistutti myös siitä, että budjettileikkaukset ovat johtaneet turvatoimien heikentymiseen monissa asemapaikoissa.

Republikaanit pelkäävät Clintonin ehdokkuutta

Ulkoministerin kuulemisia Bengasin tapahtumista on jouduttu lykkäämään, sillä Clinton sairastui vakavasti joulukuussa. Clinton oli ensin senaatin ulkoasianvaliokunnan kuultavana, myöhemmin illalla vuorossa oli edustajainhuone.

Washingtonin poliittisissa piireissä on kuhistu siitä, että kuulemisten avulla yritetään tahria Clintonin menestyksekäs ministerikausi. Huhut hänen mahdollisesta presidenttiehdokkuudestaan hermostuttavat republikaaneja.

Valiokunnassa istuvat muiden muassa mahdollisesti republikaanipuolueen ehdokkuutta havittelevat senaattorit Marco Rubio ja Rand Paul. Rand Paul sanoikin, että hän olisi erottanut Clintonin, koska ministeri ei lukenut kaikkia Libyaa koskevia tiedotteita.

– Kyseessä oli epäonnistuminen johtajana, hän syytti.

Kuulemisten on ennakoitu olevan Clintonin viimeisiä julkisia esiintymisiä. Ne televisioitiin suorana lähetyksenä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.