Mainos

Hillary Clinton: Poliittista ajojahtia

Yhdysvaltain presidentin puoliso Hillary Clinton tuomitsi tiistaina presidentti Bill Clintonia vastaan esitetyt seksisyytteet poliittisina. -Tämä on osa miestäni vastaan käytävää poliittista kampanjaa, Hillary Clinton sanoi NBC-yhtiön harvinaislaatuisessa haastattelussa.

Clintonin asemaa horjuttavien syytösten mukaan presidentillä oli seksisuhde Valkoisen talon nuoreen naisavustajaan Monica Lewinskyyn. Clinton kiisti jälleen maanantaina sekä seksisuhteen että sen peittely-yritykset.

Raskauttavimpana seksiskandaalissa on pidetty väitteitä, joiden mukaan Clinton olisi kehottanut Lewinskya antamaan valaehtoisessa lausunnossa vääriä tietoja heidän suhteestaan. Hillary Clintonin mukaan mitään todisteita ei ole löydettävissä tämän väitteen tueksi.

Presidentin puoliso kertoi taistelevansa syytöksiä vastaan ei ainoastaan rakkaudesta ja luottamuksesta mieheensä vaan myös koko kansakunnan vuoksi. Syytöksillä yritetään hänen mukaansa mitätöidä Clintonin poliittiset saavutukset.
-Billiä ja minua on syytetty kaikesta, myös murhasta, Hillary Clinton sanoi. Syyttäjinä ovat hänen mukaansa olleet samat ihmiset, jotka ovat tämänkin mustamaalauksen takana.

Clinton valmistautui tiistaina pitämään tärkeän, kansakunnan tilaa käsittelevän puheensa kongressille aamuyöllä Suomen aikaa. Valkoisen talon edustajan mukaan Clinton ei puutu puheessaan seksiskandaaliin.

Amerikkalaiset uskovat syytöksiin

Kahden tuoreen mielipidemittauksen mukaan enemmistö amerikkalaisista uskoo, että presidentti Clintonilla oli suhde Valkoisessa talossa vuonna 1995 harjoittelijana olleeseen Lewinskyyn. Kolmannessa kyselyssä kolmasosa vastaajista katsoi, etteivät he tiedä tarpeeksi voidakseen kommentoida suhteen todennäköisyyttä.
ABC Newsin teettämän tutkimuksen mukaan 55 prosenttia haastatelluista oli taipuvaisia ajattelemaan, että presidentillä oli suhde Lewinskyyn. 36 prosenttia uskoi, ettei suhdetta ollut.
Lähes puolet eli 47 prosenttia uskoi kuitenkin, ettei Clinton ollut kehottanut Lewinskyä valehtelemaan suhteesta. 42 prosenttia arvioi, että näin oli tapahtunut.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.