Mainos

Hillary Clinton edelleen vahva presidenttiehdokas

Hillary Clinton

Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on enää vajaa vuosi aikaa.

Yhdysvalloissa presidentinvaalien esivaalitaistelu alkaakin olla kuumimmillaan; ensimmäiset niistä pidetään heti vuodenvaihteen jälkeen. Demokraattien puolella Hillary Clinton on yhä varsin vahvoilla, republikaanien puolella pakka on vieläkin varsin sekaisin.

Esivaalitaistelu puolueiden ehdokkuudesta alkaa olla varsin ratkaisevassa vaiheessa, ja demokraattien puolella Hillary Clintonin ehdokkuutta pidetään jo lähes varmana.

- Näyttää siltä, ettei Hillary ei voi menettää ehdokkuutta tässä vaiheessa, mutta kaikki ei ole aina, miltä näyttää. Häntä tukee se, että hän on huomattavasti edellä mielipidemittauksissa, hänellä on paljon vaalirahaa ja hän on hyvin tunnettu; kaikki nämä ovat hyviä uutisia ehdokkaalle, arvioi vaalianalyytikko Steve Handelsman MTV:n uutisten haastattelussa.

Nuori mustaihoinen demokraatti Barack Obama on menettänyt selkeästi kannatustaan. Handelsmanin mukaan Obaman rauhallisuus voi koitua hänen tappiokseen.

- Hän ei ole kova kilpailija. Kaikki se on hyväksi alussa ja ehkä vielä Iowassa ja New Hampshiressa, jossa ei pidetä kielteisyydestä. Kansallisella tasolla se näyttää siltä, ettei hän halua ehdokkuutta riittävän kiihkeästi.

Republikaanien puolella tilanne on yhä täysin auki, ja yli kolmekymmentä vuotta vaaleja seuranneen asiantuntijan mukaan ehdokkuus voi livetä kenelle hyvänsä pääehdokkaista.

Rebublikaanien pääehdokkaita ovat pormestari Rudy Giuliani, Mitt Romney, John McCain sekä elokuvatähti Fred Thompson.

Tällä kertaa on todella mahdollista, että Valkoiseen taloon ei äänestetä perinteistä valkoihoista miestä.

- Amerikkalaiset ovat täysin avoimia hyväksymään mustaihoisen tai naisen presidentiksi. Useimmat amerikkalaiset ovat ylpeitä siitä, että meillä on moniarvoinen yhteiskunta, he pitävät ajatuksesta, toteaa Handelsman.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.