Mainos

Hillary Clinton aloitti valmistautumisen vaalikamppailuun

Jos Clinton voittaa presidentinvaalit, tulee hänestä Yhdysvaltain ensimmänen naispresidentti.

Yhdysvaltain senaattori Hillary Clinton teki vihdoin pitkään odotetun liikkeen: hän ilmoitti lähtevänsä mukaan vuoden 2008 presidenttikisaan.

Clinton otti lauantaina ensimmäisen varsinaisen askeleen kohti ehdokkuutta muodostamalla vaalikomitean, joka mahdollistaa varainkeruun.

- Olen mukana voittaakseni, julistaa Clinton verkkosivuillaan.

- Puhukaamme, keskustelkaamme, aloittakaamme vuoropuhelu teidän ideoistanne ja minun ideoistani, koska keskustelu Washingtonissa on ollut hieman yksipuolista viime aikoina, vai mitä, Clinton vetosi julistuksessaan ja lupasi samalla aloittaa keskustelut amerikkalaisten kanssa sivuillaan.

Hillary Clinton valitsi varsin osuvan päivän ilmoitukselleen, sillä tammikuun 20. päivästä on tasan kaksi vuotta siihen, kun uusi presidentti vannoo virkavaltansa.

Ehdokasruuhka

Hillary Clinton ilmoitti komiteansa perustamisesta vain pari päivää sen jälkeen, kun nuori musta senaattori Barack Obama ilmoitti lähtevänsä mukaan kisaan.

- Senaattori Clinton on hyvä ystävä, jota kunnioitan suuresti. Toivotan tervetulleeksi hänet ja muut ehdokkaat, en kilpailijoina, vaan liittolaisina maan saamiseksi takaisin raiteilleen, Obama kirjoitti omassa lausunnossaan.

Jos Hillary Clinton voittaa, hänestä tulee maan historian ensimmäinen naispresidentti. Obamasta tulisi puolestaan ensimmäinen mustaihoinen Valkoisen talon valtias. Huomenna odotetaan puolestaan, että Uuden Meksikon kuvernööri Bill Richardson ilmoittaa mukaan lähdöstään. Hänestä tulisi maan ensimmäinen latinosyntyinen presidentti.

Demokraateista mukana ovat jo entinen senaattori John Edwards, edustajainhuoneen jäsen Dennis Kucinich ja Iowan kuverööri Tom Vilsack. Senaattorit Joe Biden ja Chris Dodd ovat myös ilmoittautumassa joukkoon, samoin kuin senaattori John Kerry, eläkkeellä oleva kenraali Wesley Clark ja pastori Al Sharpton.

Hillary Clinton on johtanut selvästi viimeaikaisia mielipidemittauksia, mutta Barack Obaman kannatus on kovassa kasvussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.