Mainos

Hiirten syöttämistä matelijoille kritisoidaan Ruotsissa

Elävien eläinten syöttäminen matelijoille pitäisi lopettaa, koska matelijat voivat tottua syömään kuolleitakin eläimiä. Tätä mieltä on Ruotsin Maatalousvirasto, jonka mukaan esimerkiksi elävien hiirten syöttäminen matelijoille on vastoin eläinsuojelulakeja.

Asiasta kirjoittaa ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Maatalousviraston mukaan eläimet, jotka niellään elävänä, kärsivät kivuliaan kuoleman. Samalla riskeerataan myös matelijan terveys, sillä saaliseläin voi hädissään purra syöjäänsä.

Tosin luonnossa matelijat syövät saaliinsa elävänä.

- Mutta tuskinpa sekään on luonnollista, että ihminen pudottaa hiiren petoeläimen häkkiin eikä hiirellä ole minkäänlaisia pakomahdollisuuksia, sanoo Claes Andersson Maatalousvirastosta.

Hän uskoo, että elävien saaliseläinten syöttämistä lemmikille esiintyy lähinnä yksityisten käärmeharrastajien keskuudessa. Nyt Maatalousvirasto odottaa lääninhallitusten ja valvontaviranomaisten ottavan asian esille esimerkiksi eläintarhojen kanssa, sillä nämä saattavat myydä saalishiiriä harrastajille.

Ruotsin lain mukaan hiiren tappaminen on sallittua monessa tilanteessa. Tavallisesti se tehdään pistoksella ja nukutusaineella tai päähän lyönnillä. Tärkeintä on, että lopettaminen tapahtuu mahdollisimman kivuttomasti.

Andersson vihjaa, että ihminen voi myös vähän heilutella kuollutta hiirtä, jotta käärme luulisi sitä eläväksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.