Mainos

Hiilijunan kaappauksella ilmastonmuutosta vastaan

Kiskot kuljettaa

Ilmastonmuutosta vastaan taistelevat ympäristöaktivistit kaappasivat hiilltä kuljettavan junan Englannissa aamulla. Juna oli viemässä täydennystä maan suurimpaan hiilivoimalaan Yorkshiressä.

Aktivistit olivat pukeutuneet keltaisiin varoitusliiveihin ja heiluttivat punaisia lippuja saadakseen junan pysähtymään. Idea oli saatu rautateiden turvallisuuohjeista, joita aktivistit olivat lukeneet tarkasti. Väijytys tapahtui rautatiesillalla. Kun juna oli saatu pysähtymään, nelisenkymmentä aktivistia kiipesi siltapalkeilta junanvaunujen päälle kiipeilyvarusteiden avulla. Ensi töikseen he levittivät ison banderollin, jossa luki "Jättäkää se maahan", ja alkoivat lapioida hiilikuormaa pois vaunuista radalle.

Aktivistit olivat varustautuneet pitkäänkin valtaukseen, sillä heillä oli mukanaan vettä, ruokaa ja kannettava vessa.

Yksi aktivisteista oli pukeutunut kanarialinnuksi, joita on perinteisesti käytetty hiilikaivoksissa liian korkeista saastearvoista varoittamassa.

Aktivistit uhkaavat tänä kesänä uusilla iskuilla hiilivoimaloita vastaan. Viime kesänä Heathrown lentokenttä oli protestien pääkohde. Hiilenpoltosta ja lentomatkustamisesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ovat pahimpia ilmastonmuutoksen kiihdyttäjiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.