Hiilihydraatteja vai ei? Tällainen aamiainen auttaa laihtumaan!

Syyskuussa julkaistun tutkimuksen mukaan aamiaisella kannattaisi syödä reilusti, jos haluaa pudottaa painoa.

Tel Avivin yliopiston tutkijat kehottavat syömään suurimmat kalorimäärät aamulla ja nipistämään päivällisellä nautituista kaloreista. Professori Daniela Jakubowiczin johtama tutkimus paljasti, että aamiaisella suurimman ateriansa syövät karistavat eniten kiloja ja senttejä vyötäröltään.

Tutkimukseen osallistuneet 93 ylipainoista naista jaettiin kahteen ryhmään, joista molemmat söivät 1400 kaloria päivässä 12 viikon ajan. Ensimmäinen ryhmä söi 700 kilokaloria aamulla, 500 kilokaloria lounaalla ja 200 kilokaloria päivällisellä. Toinen ryhmä söi 200 kilokaloria aamiaisella, 500 lounaalla ja 700 päivällisellä. 700 kilokalorin aamiais- ja päivällisannokset sisälsivät samoja ruokia, mukaan lukien jälkiruoan.

Runsas aamiainen kannattaa

Ison aamiaisen syöneiden osallistujien insuliini- glukoosi- ja triglyseriditasot olivat alhaisemmat koko päivän kuin suuren päivällisen syöneillä. Näin ollen todettiin, että aamiaisella runsaasti syöneiden riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen tai kohonneeseen verenpaineeseen on pienempi kuin päivällisellä herkuttelevilla.

Aamiaisryhmän tutkittavat pudottivat jokainen keskimäärin kahdeksan kiloa ja senttejä vyötäröltä keskimäärin 7,6, kun taas päivällisryhmässä kiloja karistettiin vain 3,3 ja vyötärön senttejä 3,6.

Obesity-lehdessä julkaistun tutkimuksen tulokset puhuvatkin sen puolesta, että ruoan ajoittamisella oikein voi olla suuri merkitys ylipainoa vastaan taisteltaessa.

Hiilareita kuitenkin iltaisin?

Vaikka runsaaseen aamiaiseen kannattaakin panostaa, väittävät Jerusalemin yliopiston tutkijat, että hiilihydraattien tankkaaminen kannattaa jättää sen sijaan iltaan.

Yliopiston tutkimustulokset puhuvat illalla syötyjen hiilihydraattien puolesta, sillä koeryhmässä olleet onnistuivat hävittämään jopa 27 prosenttia enemmän rasvaa vartalostaan kuin toisenlaisella hiilaridieetillä olleet. Aamupalaksi kannattaa siis valita proteiinipitoinen ja täyttävä ateria ja illalla keskittyä kevyemmin hiilihydraatteihin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja