Mainos

Hiilihydraatteja karsivat laihdutusmenetelmät suosiossa

Muodikkaat laihduttajat suosivat nyt tiukkoja laihdutusmenetelmiä, kuten Atkinsia ja South beach dieettiä. Yhteistä näille menetelmille on hiilihydraattien karsiminen.

Yhdysvalloissa hiilihydraattidieetit ovat lyöneet läpi niin, että kauppojen hyllyt pursuavat ihmetuotteita. Suomessa vieraili vastikään yhden suositun menetelmän keksijä Michel Montignac.

Ranskalaisen Montignancin kirjoja on myyty maailmassa jo yli 15 miljoonaa kappaletta ja Suomessakin noin 80 000.

- Atkins sanoo, että jos haluaalaihduttaa, kaikki hiilihydraatit on poistettava ruokavaliosta. Minun mielestäni se ei ole tarpeellista, päinvastoin, hän sanoo.

- Minun mielestäni se ei ole tarpeellista, päin vastoin. On tärkeää säilyttää tasapainoinen ruokavalio eli hiilihydraattien syömistä jatketaan, mutta vain sellaisten, jotka johtavat hyvään aineenvaihduntaan.

53-vuotias Veli-Matti Olli on hänkin tutustunut Montignacin metodiin, mutta vannoo suomalaisen Antti Heikkilän menetelmän nimeen.

- Se pitää sisällään nopeita ja hitaita hiilihydraatteja. Niitä jotka nostavat nopeasti verensokeria, niitä vältetään.

Marraskuun jälkeen painoa on pudonnut Ollilta 20 kiloa. Hän oli yrittänyt päästä liikakiloistaan vuosikausia. Olli on uudesta olemuksestaan niin innostunut, että kauppaa menetelmää kaikille tutuille - väsymykseen saakka.

- Tekisi mieli sanoa, että Kansanterveyslaitos kyllä tekee hiljaista kansanmurhaa kun omia ruokailutapojaan tyrkyttää.

Pohjoismaisia ravitsemussuosituksia laativa asiantuntija on kuitenkin toista mieltä.

- Näissä dieeteissä väitetään olevan erilaisia teoreettisia syitä, miksi ne laihduttavat. Jokainen niistä laihduttaa loppujen lopuksi vain yhdestä syystä - siksi, että tulee syötyä vähemmän kuin kulutetaan, johtaja Mikael Fogelholm UKK-instituutista.

Fogelhomin mielestä rajattuja ohjeita on hankala seurata. Lisäksi vankat tieteelliset näytöt puuttuvat. Hän sanoo onnellisen elämän löytyvän helpommallakin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.