Mainos

Hiilamo: Toimeentulotuki pois nuorilta

Kansaneläkelaitoksen tutkimusprofessorin Heikki Hiilamon mielestä lapsettomille alle 25-vuotiaille ei pitäisi maksaa toimeentulotukea kuin poikkeustapauksissa.

Silloinkin toimeentulotukea tulisi maksaa vain lyhyt aika, hän kirjoittaa Kuntalehden kolumnissaan.

Hiilamo kirjoittaa toimeentulotuen tarjoavan nuorille helsinkiläisille varsin hyvän elintason, sillä se korvaa runsaasti asumiskustannuksia. Hän vertaa toimeentulotukea opintotukeen ja toteaa, että opintotuella tulee selvästi huonommin toimeen.

Hiilamon mukaan toimeentulotuki houkuttaa nuoria aloittamaan ns. itsenäisen elämän yhteiskunnan tuella, sillä nuoret voivat muuttaa toimeentulotuen maksamaan asuntoon sekä saada muihin elinkustannuksiinsa lähes 480 euroa kuukaudessa.

Hiilamo arvelee, että ikäväksi koettu työ ei houkuta nuoria, koska muutenkin tulee toimeen.

Hiilamo kirjoittaa kolumnissaan perinteisen pohjoismaisen hyvinvointimallin perustuvan kaikkien kynnelle kykenevien osallistumiseen työelämään ja verojen maksamiseen. Yhteiskunnan on Hiilamon mukaan kyllä tuettava nuorten itsenäistymistä, mutta nuorilla on myös velvollisuus osallistua koulutukseen tai työelämään.

Hiilamon mukaan sellainen yhteiskuntamalli ei ole hyväksyttävä, jossa tuntuva osa nuorista syrjäytyy pysyvästi koulutuksesta ja työelämästä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.