Hiihtolomaviikoille enää vähän pakettimatkoja, Lappiin mahtuu

Talouden taantumasta huolimatta talven hiihtolomamatkoja on varattu runsaasti.

Suurista matkanjärjestäjistä Finnmatkat on myynyt hiihtolomaviikkojen pakettimatkoistaan jo 90 prosenttia ja Tjäreborg 85 prosenttia. Myös Aurinkomatkoilla suosituimmissa kohteissa ja hotelleissa alkaa olla täyttä.  

Matkanjärjestäjien mukaan suosituin matkakohde on tänäkin vuonna Kanaria. Myös kaukaisemmat kohteet kuten Thaimaa, Meksiko ja Yhdysvalloissa Florida ovat olleet suosittuja, yrityksistä kerrotaan.  

Hiihtolomamatkat ovat käyneet kaupaksi viime vuoden tapaan.  

– Tuntuu, että jos vain on mahdollista, loma on viimeisiä asioita joista säästetään, kertoo Annina Metsola Aurinkomatkojen viestinnästä.  

Suurimpiin hiihtokeskuksiin mielivillä ei sen sijaan ole vielä kiire varaustensa kanssa.  

Ylläksen Matkailuyhdistys ry:n toimitusjohtaja Nina Forsell kertoo, että Ylläksen hiihtokeskuksessa on vielä tilaa kaikille koulujen talvilomaviikoille, vaikka ajankohta on keskuksen kävijöiden parissa yksi suosituimmista.  

– Varauksia on tullut jo ihan hyvin, mutta tilaa on vielä ja majoituksiakin löytyy.  

Myös Leville mahtuu vielä kaikille hiihtolomaviikoille, kertoo matkailuneuvontapäällikkö Maija Palosaari Levin Matkailu Oy:stä. Matkamessuilta Helsingistä tavoitettu Palosaari sanoo, että helmikuusta odotetaan Levillä myynnin suhteen suunnilleen yhtä hyvää kuin viimevuotisestakin.  

Rukalle ehtii niin ikään vielä varata loman ja tilaa on kaikilla hiihtolomaviikoilla, sanoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.  
Koulujen hiihtolomaviikot alkavat noin kuukauden päästä.  

Lue myös:

    Uusimmat