Mainos

Hiihtolomaviikkojen matkat lähes täynnä

Koululaisten hiihtolomaviikkojen Lapin ja ulkomaiden matkat on lähes loppuunmyyty. Lomaviikkojen aikana, helmikuun puolesta välistä maaliskuun puoleenväliin, on jäljellä enää muutamia hajapaikkoja.

-Lapin matkojen kysyntä on ollut erittäin vilkasta. Esimerkiksi Ylläksen majoituspalvelut on varattu melkein täyteen koululaisten lomaviikkojen ajaksi. Varsinkin tasokkaat lomamökit ovat olleet erittäin haluttuja, Reijo Angeria Ylläksen matkailupalveluista kertoo.

Ulkomaanmatkat ovat olleet tänä vuonna suuressa suosiossa. Kysyntä on lisääntynyt reilusti ja matkoja varattiin tavallista aikaisemmin. Matkatoimistot lisäsivät matkojen määriä, mutta silti kysyntä on ylittänyt tarjonnan.
-Etenkin Etelä-Suomen koululaisten hiihtolomaviikon matkat ovat loppuunmyytyjä. Ensimmäiset varaukset etelän lomakohteisiin tehtiin jo viime kesäkuussa ja viimeiset matkat myytiin joulun jälkeen, Fritidsresorin markkinointipäällikkö Jukka Mustila sanoo.

Kanarian saarille tai Lapin rinteille

Ulkomaiden lomakohteista hiihtolomalaisten suosiossa ovat Kanarian saaret. Tunnetuimpiin kohteisiin on jäljellä peruutuspaikkoja tai muutamia keskiviikon lähtöjä.
-Tänä vuonna kaupaksi ovat käyneet myös eksoottisemmat matkakohteet. Esimerkiksi kahden viikon matkat Dominikaaniseen tasavaltaan tai Arabiemiraatteihin ovat loppuunmyytyjä, Finnmatkojen johtaja Mikko Pietarinen sanoo. Lapin laskettelurinteille on ollut hiihtolomien ajaksi suurta tunkua ja tilaa on enää vain muutamissa hotelleissa. Lapin luontoon haluaville on kuitenkin vielä vapaana paikkoja joissakin murtomaahiihtoa järjestävissä kohteissa. Laskettelun ja lumilautailun sijasta lomalainen voi lähteä vaikka koiravaljakon kyytiin tai lumikenkävaellukselle.

Lamavuosien taittuminen näkyy lomalaisten toivomuksissa. Matkalla halutaan elää leveämmin kuin aikaisemmin ja majoituspalveluilta vaaditaan enemmän.
-Matkalle lähtijät ovat kyselleet suurempia ja tasokkaampia hotellihuoneita. Kanarian saarilla on paljon huoneistohotelleja, joista varattiin nopeasti parhaiten varustellut huoneet, Jukka Mustila kertoo. Myös Lapin matkailukeskukset aikovat tarjota entistä korkeatasoisempia palveluja lomalaisille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.