Mainos

Hiihtolomasäät lumenystävän unelmista – menoliikenteen ajokeli huono

Pohjoisessa talviset säät ovat vallinneet pitkään ja etelässäkin niistä päästään nauttimaan viimeistään ensi viikon aikana. Erityisesti pienillä teillä ajavia varoitetaan erittäin huonosta ajokelistä.

Etelä-Suomen hiihtolomat alkavat tänään lämpimässä säässä, mutta muutos on luvassa. Vielä ei voi tarkkaan ajoittaa sitä, missä vaiheessa ensi viikkoa kylmenee ja etelä-Suomi saa lumipeitteensä, mutta todennäköisesti sadetta on luvassa ensi viikon alkupuolella.

– Sää muuttuu myös täällä aika lämpöisessä Etelä-Suomessa talviseksi ja on hyvä mahdollisuus, että hiihtolomaviikon aikana nämä lumettomat Etelä-Suomen alueet saavat lumipeitteen, kertoo meteorologi Pekka Pouta.

Pohjoiseen matkaaville hiihtolomalaisille on hyviä uutisia. Siellä lunta on jo nyt runsaasti, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Rinteet ja ladut ovat erinomaisessa kunnossa. Lunta on luonnossa puoli metriä ja rinteet on jo aiemmin tykitetty hyvään kuntoon. Ladut ovat kaikki auki, Parviainen kertoo.

Etelästä pohjoiseen hiihtolomanviettoon ajavien kannattaa kuitenkin olla varovaisia liikenteessä. Päätiet ovat jo suolauksen ansiosta sulia, mutta pienemmillä teillä ajokeli on liukkauden vuoksi erittäin huono.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.