Mainos

Hiihtolomasäästä vaiherikas: Alkuviikolla pakkasta, loppuviikolla jopa +5

Etelän hiihtolomia vietetään vaiherikkaassa säässä. Sunnuntaista tulee pakkaspäivä lähes koko maahan, mutta ensi viikon puolivälissä lämpenee.

Perjantaina pilvisyys lisääntyy Etelä-Suomesta alkaen ja lämpötilat liikkuvat etelärannikolla plussan puolella. Viikonlopun pakkasista saadaan kuitenkin jo viitteitä muualla Suomessa, jossa on enimmäkseen heikkoa pakkasta. Ylä-Lapissa pakkanen kiristyy sen sijaan jo perjantaina iltapäivällä -10 asteeseen.

– Illansuussa lumisateita ilmaantuu maan keskivaiheille. Yön aikana lunta voi tulla myös etelässä. Lauantaina lumisateet liikkuvat itään ja väistyvät, MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

Sunnuntaista aurinkoinen pakkaspäivä

Lauantaina sää alkaa kirkastua.

– Pohjoisessa päivä on aurinkoinen ja pakkasta on -10...-15 astetta. Etelärannikolla on yhä plussaa, muualla maassa pakkanen on heikkoa, Rintaniemi sanoo.

Sunnuntai on aurinkoinen koko maassa.  Pakkaslukemat kiristyvät sunnuntain vastaisena yönä myös maan keskivaiheilla parinkymmenen asteen paikkeille, mutta aurinko lämmittää talvisäässä. Päivällä maan keskivaiheilla on noin -10. 

–  Pohjoisessa on sunnuntaina -10...-15 astetta, etelärannikolla on noin viisi pakkasastetta, Rintaniemi ennustaa.

Föhntuulet tulevat

Ensi viikon alkupuolisko on pääasiassa aurinkoinen, mutta tuulinen. Tämä lisää pakkasen purevuutta. Länsi-Suomessa ja Lapissa voi olla ajoittain myös pilvilauttaa.

– Yleisesti on -5...-10 astetta, Rintaniemi sanoo.

Säätyyppi vaihtuu ensi viikon puolivälin paikkeilla, jolloin lännen ja luoteen välinen virtaus voi tuoda mukanaan föhntuulia. 

– Sää lauhtuu keskiviikkona ja torstaina maan etelä- ja keskiosassa. Lämpöasteita on lännessä jopa viisi astetta.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä on odotettavissa myös sateita.  Viikon lopussa liikkeellä voi olla sakeitakin lumipyryalueita.

Katso ylhäältä video etelän hiihtolomasäästä ja alhaalta alueelliset sääennusteet!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.