Mainos

Hiihtolomaruuhkat pohjoisen teillä alkoivat

Pohjois-Suomen teillä on tänään ollut alkaneen hiihtolomasesongin vilkkain päivä. Vakavilta kolareilta on toistaiseksi vältytty.

Pohjoiseen menevä hiihtolomaliikenne oli kiivaimmillaan tänä iltana kello 17-18 aikaan. Liikenne oli liikkuvan poliisin mukaan yllättävän vilkasta eilisiltaan verrattuna. Pahin liikennesuma osuu perinteisesti Oulun ja Kemin välille.

-Perjantai oli todella rauhallinen päivä, mutta lauantai-iltapäivällä liikennemäärät alkoivat kasvaa. Tällä hetkellä on 10-20 auton letkoja, joita ilmaantuu 300-400 metrin välein, kertoi ylikonstaapeli Markku Nygård Iistä kello 18:n aikaan.

Letkoista on Nygårdin mukaan haittaa siinä mielessä, että kuskit eivät pääse ajamaan välttämättä sitä nopeutta mitä haluavat, ja houkutus vaarallisiin ohituksiin kasvaa. Kemin jälkeen ruuhka hieman helpottaa, sillä osa lähtee ajamaan Tornionjokilaaksoa pitkin Yllästä kohti, ja osa suuntaa kulkunsa kohti Rovaniemeä. Rovaniemeltä osa jatkaa esimerkiksi Kittilään, Sodankylään tai vielä eteenpäin Saariselälle. Osa hiihtolomalaisista jatkaa myös suoraan Oulusta Kuusamoon tai Pudasjärvelle.

Pohjoisessa on Nygårdin tiedon mukaan toistaiseksi säästytty pahoilta kolareilta. Peltikolareitakin on sattunut hyvin vähän.

-Isot tiet ovat ainakin Kemiin asti sulia ja märkiä, joten rapa ja loska lentävät. Pienemmät sivutiet ovat kuitenkin osaksi erittäin pahasti jäässä, Nygård varoitteli.

Nygård muisteli, että yleensä hiihtolomina perjantai-iltapäivät ja -illat ovat olleet kiireisempiä.

-Ihmiset ovat jättäneet hiihtolomalle lähtönsä lauantaipäivälle. He eivät hätäile enää perjantai-iltana lähdön kanssa, arveli Nygård.

Sunnuntaille liikkuva poliisi odottelee normaalia sunnuntai-iltapäivän liikennettä. Lomaruuhkia on odotettavissa kolmena-neljänä viikonloppuna tästä eteenpäin, kun toiset palaavat lomilta kotiin ja toiset aloittavat lomansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.